— Vi har jevnlig kontakt med stortingsgruppen til både Høyre og Frp. Vi følger situasjonen ved sykehus i hele landet. Når det gjelder Sørlandet sykehus, har jeg vært på besøk flere ganger. Jeg kjenner til uroen noen har rundt sykehuset, sier Høie.

Snakker ofte

Fredag morgen sa stortingsrepresentant Svein Harberg (H) at sykehusdirektør Jan-Roger Olsen har «fått nok sjanser». Høie har fått med seg Harbergs utsagn angående Olsen.

— Jeg snakker ofte med Harberg og har fått med meg hva han sa fredag morgen, sier Høie.

Står fritt

Harberg sa på møtet fredag morgen at han ville ta kontakt med den politiske ledelsen i helse- og sosialdepartementet angående den foreslåtte nedleggelsen av nyfødtposten i Arendal.

— Hva tenker du om at en stortingspolitiker prøver å avsette en sykehusdirektør på denne måten?

— Han må stå fritt til å mene det han vil om, men det er styret ved Sørlandet sykehus som eventuelt må ta slike avgjørelser, sier Høie.

Ministeren peker på at det er satt ned to arbeidsgrupper som skal se på argumentasjonen som ligger til grunn for å legge ned nyfødtposten i Arendal. Gruppene skal ha klart sitt arbeid 10. mail.

- Ville ikke gjort det slik

Stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap) skjønner at kollegene i Aust-Agder er bekymret for at nyfødtposten i Arendal er foreslått nedlagt. Selv vil hun vente til hun har har hørt den faglige begrunnelsen før hun gjør seg opp en mening om saken.

kari.jpg

— Jeg ville ikke ha gjort det på den måten. Samtidig har jeg forståelse for at reaksjonen er et uttrykk for frustrasjon og bekymring blant politikerne i Aust-Agder, sier stortingsrepresentant Kari Henriksen fra Vest-Agder Arbeiderparti.

Ikke avsette

Hun viser til et møte som er avtalt med sykehusledelse og fylkeslegen i begynnelsen av mai. Der skal faginstansene gjøre rede for hvorfor nyfødtposten i Arendal er foreslått nedlagt.

— Som stortingsrepresentanter er det ikke vår oppgave å hverken avsette eller innsette sykehusdirektører, men som sagt tidligere jeg ser på dette som et uttrykk for en bekymring som rår. Bekymringen for Arendal blir en bekymring for sykehusene for hele Sørlandet, sier Henriksen.