— Det som er trist, er at vi får sånne henvendelser hvert år, men så må vi si nei fordi vi ikke har en skikkelig plan for området, sier ordfører Åse Severinsen (H).

Uteservering

Søknaden som ligger på bordet i onsdagens formannskap er signert Gunnar Sagen, som også driver Gunders Kafé.

Sagen ønsker å gi et serveringstilbud til både fastboende og turister, i form av en uteservering med varm og kald mat, og servering av alkohol.

Roy Fardal har ikke fått noen til å overta restaurantdriften her i andre etasje over Joker-butikken, i lokalene til Høllen Brygge Restaurant. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Per i dag er det ikke noe restauranttilbud i Høllen, etter at Høllen Brygge Restaurant avviklet driften i september 2013. Les mer:

Forsøk fra eier av bygget på å få inn nye drivere har så langt ikke lykkes.

Parkeringskaos

Gunnar Sagens ønske om å drive sommerrestaurant på et 100 kvadratmeter stort område like ved busstoppet og Shantybua i Høllen, vil legge beslag på mellom åtte og ti av totalt 80 avgiftsbelagte parkeringsplasser i området.

Og nettopp mangel på parkering er en av de største utfordringene i sommerparadiset Høllen sommerstid.

— Når turistene kommer, står bilene parkert helt fra rundkjøringen til Sangvik og ned langs veien til Høllen, påpeker ordføreren.

Selv om kommunen er positiv til publikumsrettede aktiviteter i Høllen, som en restaurant, gir nåværende plan ingen åpning for det. Og en ny reguleringsplan har latt vente på seg, fordi kommunens byggesaksavdeling ikke har hatt kapasitet.

Vil ha aktivitet

Dermed blir det nei til Sagens planer, noe også rådmannen beklager.

Les også:

— Det er synd å måtte si nei. Dette er et flott område, og bare isbua til Hennig Olsen skapte jo enorm aktivitet i fjor sommer, påpeker rådmann Kim Høyer Holum.

Isbaren til Hennig Olsen ble uhyre populær og solgte en halv kubikk med kuleis i uka gjennom de varme sommermånedene i fjor. Foto: Kjartan Bjelland

Men Helge Andresen (H) legger et forslag på bordet som kan få fortgang i saken.— Vi har hatt lignende søknader oppe før, riktignok om et midlertidig bygg. Men vi vil ha et skikkelig bygg her, og da trengs en avklaring i forhold til reguleringsplanen for sentrale deler av Høllen, sier Andresen.

Les også:

Siden kommunens egne ansatte ikke har hatt kapasitet til å prioritere Høllen, foreslår Andresen at eksterne konsulenter leies inn til jobben.

Regulerer Høllen

— Ikke et vondt ord om Åros, men nå ser jeg at de søker om å sette opp pumper og selge bensin og diesel. Vi kan ikke risikere at Høllen blir utarmet i påvente av at det skal skje noe, framholder han.

Les mer:

I forslaget til Andresen heter det at formannskapet anmoder rådmannen om å starte utarbeidelse av en reguleringsplan for sentrale deler av Høllen havneområde, og at formålet er en avklaring i forhold til etablering av eventuelle publikumsrettede tiltak i området.

Torkjell Tofte, kommunalsjef teknisk sektor, påpeker at selv om kommunen kjøper inn konsulenthjelp, må prosessen likefullt styres fra kommunalt hold.

Helge Andresens forslag ble enstemmig vedtatt.