Det var i mai og august i fjor han ble tatt for å kjøre i narkorus. I samme periode skal han ha brukt både metamfetamin, amfetamin, hasj og narkotiske tabletter. Han innrømmet i retten også å ha kjøpt og oppbevart narkotika ved flere anledninger.

I september i fjor stjal han sammen med en kamerat en firehjuling som sto parkert i et boligfelt i Arendal. Retten fant også austegden skyldig i å ha båret lommekniv på offentlig sted, samt rigget opp ulovlig kameraovervåking av sin daværende bolig.

Slipper å sone

Til tross for at ruskjøring normalt fører til både fengsel og store bøter, og det faktum at 39-åringen er straffedømt fire ganger tidligere, lot Aust-Agder tingrett ham slippe med 71 timers samfunnsstraff.

Retten viste til at domfelte i forkant av de nye lovbruddene hadde brutt med et langvarig rusmisbruk samt sitt tidligere kriminelle miljø. Det var et samlivsbrudd som gjorde at han igjen begynte med rus og kriminelle handlinger.

Er rusfri igjen

Siden oktober i fjor har 39-åringen vært rusfri, får god oppfølging og har ny kjæreste. Retten mente at selv en kort soning i fengsel vil kunne ødelegge hans gode utvikling og utgjøre en fare for at han mister både barnehagejobben og sin nye kjæreste.