— På den lange sletta ned mot Åmli skulle en skolebuss med 20 elever i svinge inn til Fiskevatn for å slippe av en person. Samtidig forsøkte en ung bilist fra distriktet å kjøre forbi skolebussen, og traff bussen så kraftig i siden at forstillingen på bussen ble ødelagt, forteller skadestedsleder David Berås, som er brannmester i Åmli.

— Heldigvis gikk det tross alt veldig greit. Den unge sjåføren, som kjørte en Volkswagen Passat, var litt ør i hodet etter sammenstøtet. Han ble kjørt til lege for sjekk. Ingen andre ble skadet i kollisjonen, sier Berås.

Hjem fra skitur

Skadestedslederen forteller at det var flere skolebusser med elever og lærere fra Åmli og Tvedestrand videregående skole som var på vei hjem fra skitur på Gautefall. Den ene av bussene ble involvert i ulykken på riksvei 41 i Åmli ved Fiskevatn. Politiet fikk meldingen om ulykken klokka 15.15. — Noen av passasjerene var litt i sjokk etter sammenstøtet. Men totalt sett gikk det veldig bra, forholdene tatt i betraktning. Bilen som kjørte inn i bussen havnet i grøfta, men uten å velte, forteller Berås.

Skolebussen med den ødelagte forstillingen måtte taues fra ulykkesstedet. Skolen organiserte selv transport videre for elever og lærere.