Ifølge daglig leder Edvart Haugland tok tyven seg inn gjennom et knust vindu på baksiden av bygget. Foto: Edvard Haugland

Oddemarka Auto i Kristiansand ble utsatt for innbrudd i natt.

— Tyven har knust en rute på baksiden med en stein. De må ha hatt med seg steinen fra før, for det ligger ingen steiner rundt her. Så har de funnet nøklene til bilen i nøkkelskapet og presset den ut gjennom inngangspartiet. Det er fullstendig ødelagt, forteller daglig leder på Oddemarka Auto AS, Edvard Haugland.

Fraktet til legevakt

Klokka 04.37 natt til lørdag fikk politiet melding om at det var stjålet en ny sort Subaru Impreza 2014-modell. Klokka 08.38 kom meldingen om at den samme bilen hadde kjørt utfor veien i Bygland.

En person ble fraktet i ambulanse til legevakten i Kristiansand etter hendelsen.

Den uregistrerte bilen hadde da kjørt ut gjennom dobbeldørene til forretningen, mot Østre Ringvei, opplyste operasjonsleder i Agder politidistrikt på Twitter.

Haugland sier at alt av kameraer er borte og at det dermed ikke finnes overvåkningsbilder fra tyveriet.

— Kasseapparatet er urørt og det var ryddig og fint på kontoret. Jeg lurer på om noen av nøklene til andre biler også er tatt. Tyven har nok kikket litt rundt, sier han.

Kjørte på sommerdekk

Oddemarka Auto AS ligger ved Østre Ringvei, og Haugland sier han er overrasket over at ikke flere har lagt merke til hendelsen.

— Vi ligger rett ved siden av en veldig godt trafikkert vei, og dette tok nok mer enn et par sekunder. Tyven må ha presset bilen mot inngangspartiet ganske lenge.

Utover et tyveri av en bruktbil fra kjelleren for noen år siden, har han ikke opplevd lignende.

Bilen kjørte utfor på Bygland og ble hentet av Falck Evje.

— Jeg er overrasket over at tyven kom seg så langt. De nye bilene er ikke teknisk klargjorte. Motorprogrammene er ikke kjørt i gang. Det er bare bittelitt bensin i dem og i tillegg har den bare sommerdekk. Veiene må ha vært godt saltet, hvis ikke hadde det vært altfor glatt, forteller Haugland.