Hele parkeringsområdet står under store mengder vann så fort det blir litt nedbør. Foto: Asbjørn Kleveland
Vannet tok i romjulen med seg handikapprampen i bakgrunnen til venstre. En bekk til høyre i bildet blir ikke ledet bort på rett måte. Foto: Asbjørn Kleveland
Inger Lise Haugland står med vann opp til dørstokken. Foto: Asbjørn Kleveland

Asbjørn Kleveland og de øvrige sju beboerne i leilighetene fortviler over manglende kontakt med utbyggeren, et firma med adresse på Staubø utenfor Arendal i Aust-Agder. Kleveland framholder at de har gjort gjentatte forsøk på å få kontakt med utbyggeren, slik at problemene kan utbedres.

— Byggmesteren svarer ikke på mobil, sms eller e-post, fremholder Kleveland.

Nære på

For andre dag siden julaften må beboerne ha på seg gummistøvlene på for å ha mulighet for og komme seg til carporten.

— Her hjelper det ikke med lave støvler. Kun gode, gammeldagse høye gummistøvler gjør susen. Midt på plassen står det en kum som vannet skulle ha rent ned i. Den er enten underdimensjonert eller tett, forteller Asbjørn Kleveland.

Ved inngangsdøren sin står Inger Lise Haugland med paraplyen og kan fastslå at plantene i krukken utenfor døren ikke behøver å få ekstra vann i dag heller.

— På julaften var det bare to centimeter fra at vannet gikk over dørbladet og trengte inn i boligene. Fortsetter nedbøren å strømme på, slik det er meldt i dagene fremover, er jeg redd for at alle åtte leilighetene i Gangdalen står under vann, sier Kleveland.

Trenger båt

Da kjæresten til Øyvind Ramse skulle til bilen på julaften, var det blitt så mye vann utenfor boligene at hun sto til knes i vann før hun i det hele tatt skal ha kommet seg inn i bilen.

— Vi føler jo at det er ugreit å måtte ha båt for å komme oss tørrskodd til carporten, sier Asbjørn Kleveland og de øvrige beboerne i Gangdalen 18. Beboerne har også vært i kontakt med Songdalen kommune, og skal her ha fått beskjed om at situasjonen ikke er holdbar. Noe nærmere en løsning har derimot beboerne ikke kommet. I mellomtiden pøsregner det og vannstanden stiger sakte, men sikkert mot bristepunktet for at leilighetene tar inn vann.

Bekk er problemet

- Hva er årsaken til at det kommer så mye vann på gårdsplassen utenfor boligene? Er det bare nedbøren eller kommer det vanntilsig fra andre steder også?

— Problemet som gjør at vi får så mye vann er at det kommer ned en bekkbak nabohuset. Men istedenfor å lede alt dette vannet vekk, har noen valgt å lede dette bak garasjen til vi som bor i Gangdalen 18. Dermed renner alt vannet inn på plassen og mot kummen vår, forklarer Kleveland.

— Vi som beboere lurer jo på hvem sitt ansvar det er. Er det utbygger som har ansvaret eller et det Songdalen kommune, spør han videre.

Svarer ikke

Fædrelandsvennen har ikke klart å komme i kontakt med utbyggeren via telefon og sms.

— Tomteområde var det Kilen tomteselskap som sto for, mens selger var K. bygg. Begge deler eies av samme mann, som vi ikke får tak i tross flere forsøk, fremholder Kleveland.

— Nå håper vi det kan bli fortgang i saken ved en omtale i Fædrelandsvennen. Det ser ut til å være eneste løsning, tilføyer han.