Torsdag denne uka møtte Stuverød i Kristiansand tingrett .

— Han mener at han ikke er psykisk syk og sågar aldri har vært det. Han sier også at det ikke er nødvendig med medisinering, og at det ikke er en kvalifisert risiko for gjentakelse av straffbare handlinger, sier hans advokat Ivar Sveen.

I 2010 ble 44-åringen funnet skyldig i å ha drept sin mor, og deretter mishandlet liket i familiens bolig i Evje og Hornnes året før.

Stuverød begikk drapet under psykose og kan dermed ikke straffes. Retten overførte ham til tvungen psykisk helsevern. 44-åringen anket reaksjonen helt til Høyesterett.

Etter loven kan man kreve avgjørelsen prøvd på nytt ett år etter siste rettskraftige dom. I 2012 fikk han ikke medhold i tingretten, og saken ble tils lutt avvist av Høyesterett.

Skulle tingretten nå komme til at Stuverød ikke lenger er psykotisk, skal han i prinsippet settes fri. Dette motsetter påtalemyndigheten seg.

— Dersom han eventuelt ikke er underlagt tvungen psykisk helsevern, og han eventuelt skal tilbake til gården sin på Stuverød i Evje, mener påtalemyndigheten at det er grunn til å anta at han vil slutte med å ta medisiner og ikke få noen behandling med fare for at han vil bli sykere, med fare for at han vil begå nye alvorlige straffbare handlinger, sier statsadvokat Dennis Danielsen.