300 fot, eller 91, 5 meter lang, måler yachten. Foto: Torstein Øen
Equanimity skal ifølge Nicolai Skogland i European Cruise Service videre til Middelhavet mandag kveld. Foto: Torstein Øen
Etter det Fædrelandsvennen vet har båten en prislapp i milliardklassen. Foto: Torstein Øen
Equanimity kom fra Nederland til Kristiansand lørdag kveld. Foto: Torstein Øen

Har du vært innom Kristiansand sentrum i løpet av helga har du helt sikkert lagt merke til henne, der hun ligger og skinner om kapp med sola.

Equanimity heter hun. Ifølge nettstedet yachtcharterfleet.com er hun 300 fot lang, eller 91,5 meter om du foretrekker det.

Svømmebasseng og kino

Toppfarten på 19,5 knop er ikke det som er det mest interessante med denne båten.

Da er det mer nyttig å vite at hun har plass til 26 gjester og 28 besetningsmedlemmer. Av de 26 gjestene kan én av dem lande med helikopteret sitt på båten. De 25 resterende kan kose seg med jacuzzi, sauna, svømmebasseng, spa, kino, eller tyrkisk bad. For å nevne noe.

Fædrelandsvennen vet at du må ut med et milliardbeløp for å ta over eierskapet til Equanimity. Båten kom fra Nederland og la til kai i Kristiansand lørdag kveld.

Driftsansvarlig Thomas Granfeldt i Kristiansand Havn er svært hemmelighetsfull, og vil ikke si noe om hvem som eier båten eller hva den gjør i Kristiansand.

Videre mandag kveld

— Jeg vil ikke bli sitert på noe hva gjelder denne yachten, sier Granfeldt.

Nicolai Skogland i European Cruise Service sier båten er nybygd.

— Den ligger i Kristiansand for å bunkre og ta forsyninger. Den skal videre til Middelhavet senere i kveld, sier Skogland.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å finne eieren av båten.