Enten eller: Ane Evensen og Anne Birkevold ser ikke noe poeng i lite snø. Hvis ikke det kommer mye, får det være det samme. Foto: Anne smith lorentz
Hette: Slik så de aller fleste ut i Markens i dag. Med en hette godt dekkende over hodet. Her er det Enda Vatne som har kledd seg opp. Foto: Anne smith lorentz
Tomt: Ingen valgte å sette seg her ute med kaffekoppen i dag. Foto: Anne smith lorentz
Skodd: De aller fleste hadde valgt riktig fottøy, og kledd seg etter vær og vind. Foto: Anne smith lorentz
Deilig: Bjørn Svendsrud hadde seg en times tur i skogen før han fant veien til Markens. Han synes snøværet er helt topp, bare det ikke blir for mye. Foto: Anne smith lorentz

— Jeg håper på masse snø. Selvfølgelig!

Jawad Heidari kommer traskende opp Markens med hette over hodet og hendene plassert i baklomma. På beina har han joggesko.

— Jeg hadde litt dårlig tid på morgenen, sier han og ler.

Men nå er han klar for å ta skiskoene på.

— Nå må vi ha litt snø. 50 centimeter er passelig, forklarer han, og holder hånda rundt en halvmeter over Markens lettere snødekte brostein.

Hette på hodet

Det var ikke veldig folksomt i byens travleste handlegate mandag ettermiddag. De som var ute i snøværet og vinden, hadde hodet godt pakket inn i luer og hetter.

Lettskodd: Ikke akkurat kledd for anledningen, men Jawad Heidari er klar for å få på seg skiskoene. Foto: Anne smith lorentz

— Det er greit at det kommer noe snø og blir ordentlig vinter nå. Det er sånn det skal være. Det er bare å kle seg, sier Anne Torunn Stormo.

— Det må være enten eller, sier venninnene Ane Evensen og Anne Birkevold.

Når de får tenkt seg litt om håper de det ikke kommer så mye mer snø. Jentene innrømmer også at de fryser litt, tross gode og varme vinterjakker og støvletter.

Mengder

En dame kommer smilende med barnevogna. Hun vil ikke bli fotografert, og heller ikke få navnet sitt på trykk. Men hun er ikke i tvil:

— Nå håper jeg det laver ned!