«Det er Stortinget sin oppgave å fremme og vedta mistillitsforslag. Men det er Agder Venstre sin rett å uttrykke at vi opplever en justisminister som ikke har tatt avtalen med Venstre/KrF om asylbarnsakene på alvor. Tilliten er tynnslitt,» heter det i en resolusjon vedtatt av fylkesårsmøtet lørdag ettermiddag.

Partiet var samlet på Hotel Quality i Sørlandsparken, og uttrykte der sterk bekymring for det de oppfatter som manglende oppfølging av samarbeidsavtalen med regjeringspartiene:

Shaimaa

«Vi ønsket en bedre flyktningpolitikk enn den de rødgrønne førte, og det fikk vi gjennom avtalen mellom regjeringen, Venstre og KrF. Vi forhandlet frem en ny og bedre politikk for asylbarna, men politikken ble dessverre ikke effektuert. Det er en svært alvorlig situasjon for justisministeren — men først og fremst for de asylbarna som ikke skulle vært sendt ut», mener fylkespartiet.

Særlig er de bekymret for Shaimaa og hennes familie som ble returnert fra Lillesand til det voldsherjede og konfliktfylte Jemen:«Vi er sterkt bekymret forfamiliens sikkerhet, og Agder Venstre mener at dette er et av de klareste eksemplene på asylbarn som burde fått bli som følge avavtalen mellom samarbeidspartiene og regjeringen.»