Full enighet i lønnsoppgjøret

Det er full enighet i lønnsoppgjøret etter at delegasjonene fra NHO og LO møttes til forhandlingsinnspurt torsdag kveld.

LO-leder Gerd Kristiansen og NHO-sjef Kristin Skogen Lund før første forhandlingsmøte i årets mellomoppgjør. Foto: NTB Scanpix

NTB
Publisert:

Lavtlønnede får 1,75 kroner mer i timen, mens det blir nulltillegg for alle andre, skriverAftenposten.

Mellomoppgjøret var i mål klokken 22.25 torsdag kveld, og det blir ingen konflikt, melderFriFagbevegelse.

Kilder i både NHO og LO bekrefter opplysningene overforVG. Det blir null kroner i generelt tillegg til arbeidstakere i overenskomster med lokal forhandlingsrett, ifølge avisen.

Samlet er rammen anslått til 2,6 prosent, hvor 1 prosent er overheng og 1,6 prosent anslaget på hva de lokale forhandlingene kommer til å gi, skriver avisen. Det betyr at de som ikke har lokale forhandlinger, får tillegg tilsvarende 2,6 prosent.

Manglende lavlønnsprofil var på nippet til å skape brudd i torsdagens lønnsinnspurt mellom hovedpartene i arbeidslivet, etter det Aftenposten erfarer.

Da forhandlingene startet for snaut to uker siden, var LO-leder Gerd Kristiansen og NHO-sjef Kristin Skogen Lund svært så samkjørte i at det bare ville være rom for beskjedne lønnstillegg i år.

Årets oppgjør er et såkalt mellomoppgjør, hvilket betyr at hovedlinjene som ble trukket opp før fjorårets hovedoppgjør, er førende også i år.

Publisert: