— Nå jobber jeg med å søke opp campingvogner til salgs. Det har vært sterkt å lese om alt folk går igjennom, sier Terje Frøyna.

41-åringen fra Brokelandsheia i Gjerstad har fortsatt ikke landet helt etter at han la ut følgende melding på Facebook mandag ettermiddag:

«Jeg har noen ganger registrert at det er noen i samfunnet vårt som ikke alltid har midler til å glede seg selv eller barna med ferie. Jeg har en campingvogn med verdi 6-10.000 - som jeg ønsker å donere bort gratis til noen som kan fortelle meg privat hvorfor akkurat du ønsker denne.»

Kjøper to ekstra

Responsen har vært overveldende - torsdag kveld hadde han mottatt over 500 henvendelser fra folk over hele landet som ønsker å overta Frøynas campingvogn. Det var Aust-Agder Blad som først omtalte saken.

— Jeg har gitt bort den ene, og er nå på vei til å kjøpe to til. Jeg kunne ønske at jeg kunne gi bort 500 enheter, men når disse tre er gitt bort, må jeg rett og slett stenge følelsene ute, sier Frøyna.

Spesielt har tre livssituasjoner gjort inntrykk på Gjerstad-mannen - så sterkt at han nå legger ned flere tusen kroner og utallige timer i bil for å glede de heldige utvalgte.

Noen har ønsket å gi noe tilbake til foreldrene etter en lang og vanskelig ungdomstid, andre har ønsket å hjelpe sitt funksjonshemmede barn. Felles for alle er at de aldri har hatt råd til verken campingvogn eller turer.

— Jeg ser på dette som et engangstilfelle, og da kan jeg gjerne investere litt til i et par ekstra vogner. Jeg er langt fra velstående, men alle historiene har gjort noe med meg, forteller han.

Kjører til Lillehammer

Egentlig hadde Frøyna bestemt seg for å selge vogna, og la ut annonse på nett. Standarden på vogna, en 91-modell, beskriver han som veldig fin og uten feil og mangler, men utallige e-poster og telefoner med pruting og spørsmål gjorde han lei.

— Tøff som jeg var, tenkte jeg at dette gidder jeg ikke. Men jeg er ikke fullt så tøff nå, sier han, og innrømmer at også han har felt tårer i kjølvannet av gi-bort-aksjonen.

Når campingvognene er kjøpt inn, gjenstår flere mil for å få levert gavene. Frøyna forventer på ingen måte at de utvalgte skal hente vognene selv, og første stopp er Lillehammer - rundt 40 mil unna Frøynas hjem i Gjerstad.

— Det blir bare en fin tur det. Da kan jeg ta dem i handa og gi dem en god klem, sier han.

Teksten Terje Frøysa la ut på sin Facebook-profil mandag ettermiddag tar rørt mange. Foto: Skjermdump, Facebook

Den andre vognen skal leveres lokalt, mens den tredje går til en familie i Søgne.

— Når det er gjort, skal jeg sette meg ned med beina høyt og tenke at «Terje, nå har du vært flink gutt», sier 41-åringen.

Til sist gjenstår det å skaffe ny vogn til egen familie - slik tanken var i utgangspunktet. Det blir ikke uten bismak, etter at han har fått innsikt i de mange familienes vanskelige situasjoner. Han utelukker ikke at han også senere vil gi bort eiendeler i stedet for å selge.

— Dette blir nok ikke siste gang, for fremover mot jul er det mange som trenger ting. Av og til ser man at det selges brukte huskestativ på Finn til 250 kroner, hvor ikke bare gi det bort? spør han.