— Jeg har opp gjennom årene lært en ting. Parkerer du på Kjevik om vinteren, må du ha skuffe i bilen. Ellers kan det være du ikke kommer hjem, forteller Harberg.

Fredag ettermiddag tok han bilde av sin innesnødde Mercedes. Han synes nok er nok nå.

— Problemet er ikke snø på bilen, men at de brøyter halvannen meter fra bilene. Forrige uke hadde de lempet opp en svær snøhaug bak bilen hvor jeg skulle rygge ut. Brøytingen er under enhver kritikk, sier Harberg.

Da kona måtte skuffe

I fjor gikk det altså så langt at Harberg ringte kona i Grimstad og ba henne kjøre til Kristiansand og skuffe bilen fram før han landet med Oslo-flyet.

Svein Harberg, lei av dårlig brøyting på parkeringsplassen på Kjevik. Foto: Kristin Ellefsen

— Vi hadde dårlig tid da jeg kom hjem. Vi måtte rett og slett gjøre det sånn for å rekke alt vi skulle, sier han.Høyremannen har nærkontakt med regjeringen, og vi lurer på hva han har tenkt å gjøre med situasjonen.

Ber Avinor bygge

Harberg sier bildet hans trolig vil bli overlevert samferdselsministeren for moro. Om parkeringshus sier han dette.

— Vi kjemper stadig for p-hus. Men analyser viser at p-hus er lønnsomt, og derfor bør Avinor bare sette i gang. Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bare får noen til å bygge. De kan drive selv eller få andre til å drive, sier Harberg.

Han vil ikke vil ta brøyteproblemene opp i spørretimen i nasjonalforsamlingen, men han skulle gjerne sagt brøytemannskapene på flyplassen noen ord. . .

— Hvor lenge brukte du på å skuffe bilen fram fredag?

— Heldigvis var snøen lett, og heldigvis har jeg firehjulstrekk. Men det gikk noen minutter, svarer Harberg.

Lufthavnsjef Thomas Langeland sa i går til Fædrelandsvennen at det er krevende å holde både rullebane og parkeringsplass fri for snø.

- Det er forståelig at brøytingen ikke har blitt så god som den burde ha vært, med snøværet vi har hatt i det siste. Situasjonen har vært voldsomt utfordrende, men vi gjør så godt vi kan. Det er bare å beklage at dette har gått ut over publikum, sier han og oppfordrer folk til også å benytte seg av flybussen.