Politiet har ved hjelp beslaglagt tyvegods, sporing av mobiltelefoner og kameraovervåking i bomstasjoner kunne knytte de to mennene på henholdsvis 24 og 32 år til en rekke innbruddstyverier i hus og hytter i Mandal, Søgne, Vennesla, Kristiansand, Risør, Skien og Bamble. Alle innbruddstyveriene ble begått i begynnelsen av november i fjor. Det ble blant annet stjålet bærbare datamaskiner, tv, sølvtøy, motorsager, bensinkanner og mobiltelefon.

Straffedømt flere ganger

De to erkjente ikke straffeskyld for noen av forholdene, men retten festet ikke lit til forklaringene deres. Begge er tidligere straffedømt i Norge for vinningskriminalitet, og er i hjemlandet Romania blant annet også dømt for henholdsvis seksuell overgrep mot mindreårige og ran.

Profesjonelle

Retten la til grunn at de to må betraktes som mobile vinningskriminelle, som har slått til målrettet, effektivt og raskt. Etter hvert innbrudd har de kjørt bort fra stedet.

Beslagla bilen deres

Retten inndro en bil av merket Opel Astra som de to benyttet under innbruddsraidet. Inndragningen er begrunnet med at bilen ble benyttet til å begå kriminelle handlinger.

Begge domfelte har opplyst til politiet at de er samboere hjemme i Romania og har forsørgelsesansvar for to barn hver. Av yrke oppga de at de var henholdsvis bygningsarbeider og murer.

Rømte fra varetekt

Begge skulle i utgangspunktet sitte varetektsfengslet fram til saken kom opp for Kristiansand tingrett, men 32-åringen rømt 29. januar fra fengselet der han satt i varetekt. Han er nå etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.