Biolog Helene Axelsen sikret seg bilder av gepardene som snart kommer til Kristiansand. Foto: Jarle R. Martinsen
Gepardene lekte med denne skinnfellen torsdag ettermiddag til stor fornøyelse for besøket fra Sørlandet. Foto: Jarle R. Martinsen
Dyrepasser Olav Åsland med nærkontakt til gepardene. Han nektet å stikke ut fingeren... Foto: Jarle R. Martinsen

— Fantastisk gøy. Nå er vi så klare som vi kan være for å ta dem i mot, sier biolog Helene Axelsen fra Kristiansand Dyrepark.

Sammen med fire andre dyrepassere er hun vært i Borås djurpark i to dager for å lære de fire gepardene Åke, Olof, Bertil og Kero å kjenne. De kommer til Dyreparken i løpet av april.

29. mai åpner den nye gepard-avdelingen i Dyreparken.

Gjennomgikk rutiner

Torsdagen ble brukt til å gjennomgå rutinene med dyrene. På morgenen vil det si å ta de innendørs i gepardavdelingen der de først fikk mat.

— Deretter var det å sjekke at de har det bra, blant annet gjennom det visuelle og å sjekke avføringen, forteller Axelsen.

De hadde også en grundig kikk på ni år gamle Kero. Før han slapp ut, hadde en brunstig hun-gepard vært i området og markert seg.

— Så kom Kero og lagde lyder og oppførte seg brunstig han og. Det var en nyttig opplevelse å se hans oppførsel, sier Axelsen

Så seg rundt

De brukte tida til å se seg rundt i dyreparken i Borås.

— Spennende å se at de har elefanter og neshorn. Spesielt neshorn hadde vært noe for oss også, mener dyrepasser Olav Åsland.

Torsdag ettermiddag vendte gjengen tilbake til Sørlandet. Nå skal de siste forberedelsene gjøres for å ta de fire gepardene i mot. De skal hentes i spesialkasser og tas til Dyreparken på en hestehenger.

— Det blir veldig spennende, sier Axelsen sammen med resten gleder seg veldig til å vise fram den nye attraksjonen til parkens gjester i sommer.