– Jeg vet ikke nøyaktig, men anslår det til å være rundt åtte-ti tonn avfall her, sier en oppgitt Alf Inge Danielsen fra renovasjonsselskapet Maren AS.

Torsdag ettermiddag startet oppryddingen i søppelberget som stadig har vokst seg større.

– Dette har vært et årelangt problem. Tross gjentatte oppryddinger har folk bare kastet videre, fortsetter Danielsen.

Jan Erik Simonsen (t.v) fra Lindesnes kommune og Alf Inge Danielsen fra Maren AS var i full sving med å fjerne avfallet på Gahre. Foto: Roar Greipsland

Det er fire containere på området som er tiltenkt avfall fra hytteturister. I stedet for å kaste avfall i containerne, dumpes alt som tenkes kan på plassen like ved. Alt fra frysebokser og felger til trampoliner, bilbatterier og fjernsyn som ikke får plass i de vanlige containerne.

– Nå fjernes alt avfallet, og området stenges fysisk. Containere blir i stedet plassert på langt mer oversiktlige steder, og dermed håper renovasjonsselskapet at det skal bli mindre griseri, sier daglig leder i Maren, Alf G. Møll.

Gravemaskin, traktor og lastebil som komprimerer alt avfallet var i sving fra klokka 16 torsdag. Foto: Roar Greipsland

Jan Tore Tollefsen fra Lindesnes kommune gravde avfallet fram, og slapp det inn i komprimatorbilen som ble styrt av Danielsen. Han regner med å få alt avfallet med på ett og samme lass.

– Jeg har kjørt her fra tid til annen i åtte år her ute. Det aller verste var da noen hadde tømt hele innholdet av hyttetoalettet på plassen, sier Danielsen.