Det bekreftet Byåsen tirsdag. Alstad har de siste to årene spilt for de danske klubbene Holstebro og Midtjylland. Sistnevnte har hun vært hos siden i fjor sommer.

— Det er et signal om at jeg fortsatt vil satse i mange år til, og at jeg ikke kommer hjem for å trappe ned karrieren eller avslutte den. Jeg drar tilbake til Byåsen fordi jeg tror det er den beste oppskriften for at jeg skal klare å komme tilbake fra skaden og komme meg på topp igjen, sier Alstad til Adresseavisen.

29-åringen var med på å ta EM-gull med Norge i desember, men pådro seg kort tid senere en akillesskade under den danske cupfinalen. Alstad ble operert ved nyttår, og hun kan vente å være tilbake på parketten først i løpet av høsten.

— Det har vært tilbud fra andre lag, både fra Danmark, Frankrike, Tyskland og Norge. Men jeg kjenner at nå er jeg ferdig med å være ute. Jeg savner hjemme. Jeg savner Byåsen. Det er en klubb jeg er veldig glad i, og som betyr mye for meg, sier Alstad om klubbvalget.

Alstad debuterte for Byåsen i 2002/03-sesongen. Hun fortsatte å spille for trondheimslaget helt til hun ville prøve seg i utlandet i 2013. (©NTB)