Det er sjette gang prisen utdeles.

Kay Jeiskelid har drevet entreprenørfirma og vært ordfører i Bykle i 26 år. Hele hans politiske og yrkesaktive liv har handlet om å bygge og utvikle Setesdal.

— Veldig fortjent

— Ingen har drevet fram så mye aktivitet og utbygging og vekst i Setesdal som Kay - og over så lang tid. Det er veldig fortjent at han får Setesdalprisen, sier daglig leder i Setesdal regionråd, Signe Sollien Haugå, til Fædrelandsvennen.

— En særdeles verdig prisvinner. Kay har vært en stor drivkraft, men hele tiden har han hatt en tydelig retning. Vi har mye å takke ham for, sier Bykle-ordfører Jon Rolf Næss.

— Jeiskelid står for gjennomføringskraft, risikovilje og samfunnsansvar, og han har stått i bresjen for å bruke kraftmillioner til vekst i hele dalen, heter det i juryens begrunnelse.

Jeiskelid tok i sin tid initiativ til Setesdal regionråd, Agders eldste regionsamarbeid. Opp gjennom årene sørget han og Bykle kommune for titalls kraftmillioner til næringsutvikling i hele dalen.

Markedskreftene

Juryen har bestått av Innovasjon Norge, Aust-Agder fylkeskommune og de fire ordførerne i Setesdal. Juryen uttaler:

«Næringsutvikling er Jeiskelids fanesak - enten det har gått på å slippe investorer og markedskreftene til for å drive fram utvikling av nye virksomheter og utbygginger på Hovden - eller det har handlet om å prioritere offentlige midler til viktige institusjoner, bedrifter og tiltak, som Bykle vindu, Hovden badeland, skigymnaset, skisenteret på Hovden og eller riksvei 9.»

Det var stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen som delte ut Setesdalprisen under festmiddagen på Setesdalkonferansen på Bykle hotell sent torsdag kveld.