— I vinterferien var det bra vær, sammenliknet med januar og februar i år. Det merket vi på passasjerantallet, sier Odd Grønberg, linjedirektør i Color Line.

Odd Grønberg, linjedirektør i Color Line. Foto: Lars Hoen

Rundt 30.000 passasjerer benyttet Superspeed, mellom Kristiansand og Hirtshals, i vinterferien, ifølge Color Line.

— Vanskelig å sammenlikne

Om det var ei god uke for selskapet, tatt i betraktning av at det var vinterferie, det synes Grønberg det er vanskelig å si noe om.

— Det er fryktelig vanskelig å sammenlikne denne vinterferien med vinterferien i fjor, siden feriene havnet på forskjellige uketall. Det er så mange ulike faktorer som spiller inn når det gjelder hva som bidrar til mange passasjerer, påpeker linjedirektøren.

— Men vinterferien isolert sett var veldig god for oss, trolig på grunn av godt vær og at folk hadde ferie, legger han til.

Superspeed 2 i helgene

I helgene i januar, februar og mars benyttes Superspeed 1 mellom Larvik og Hirtshals, mens Superspeed 2 går mellom Kristiansand og Larvik. Også rutetidene har blitt endret, for å gjøre ting mer gunstig for dansker som ønsker å gå på ski i Norge.

— Det er flere dansker som reiser fra Danmark til Norge via Larvik enn normalt. Derfor trenger vi større kapasitet der. Det er flere og større vinterdestinasjoner på Østlandet, som Geilo, Trysil og så videre, enn på Sørlandet, forklarer Grønberg.

- Bryr seg lite om svak krone

Mandag ettermiddag kostet 100 danske kroner 111 norske kroner. Ifølge Grønberg bryr nordmenn seg lite om den svake, norske krona når de reiser på ferie i Danmark.

— Våre undersøkelser viser at danskene er mer prisbevisste når de skal til Norge, som tradisjonelt sett er kjent for å være et dyrt land, enn det nordmenn er i Danmark, som er kjent for å være billig, sier linjedirektøren.