Kvinnen ble i 14-tiden funnet og fraktet bort med ambulanse. Innfelt innsatsleder Bernt Byklum Bjerke. Foto: Baard Larsen
Mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret og politiet har søkt etter kvinnen i hele natt. Foto: Baard Larsen
Innsatsleder Bernt Byklum Bjerke forteller at flere etater har søkt i Dømmesmoenområdet gjennom natten. Været er ikke det beste, påpeker han. Foto: Baard Larsen
Leteaksjonen foregår ved Dømmesmoen. Her leder politiets innsatsleder Per Lennart Johnsen aksjonen. Foto: Baard Larsen

Politi, helikopter, Røde Kors Hjelpekorps, Sivilforsvaret og redningshunder har vært aktive i søket etter en savnet kvinne i Dømmesmoenområdet utenfor Grimstad. Meldingen om at personen var savnet gikk ut klokken 19.10 i går kveld. Den savnede kvinnen er en 39 år gammel pasient ved psykiatrisk avdeling i Grimstad som ikke kom tilbake etter permisjon.

Sterkt nedkjølt

Operasjonsleder Miriam Stausland ved Agder politidistrikt sier kvinnen var sterkt nedkjølt da hun ble funnet.

— Kvinnen er fraktet i ambulanse til sykehus i Arendal for behandling. opplyser Stausland.

— Den savnede ble funnet av helikopteret rett nordøst for den østlige sløyfen til lysløpya, legger operasjonslederen til.

Totalt sett har det vært betydelige ressurser i sving.

Helikoptersøk

Operasjonsleder Stausland meldte via Twitter klokken 14.50 var søket er trappet opp.

— Det søkes nå med redningshelikopter i området, opplyste hun i en Tweet.

Det var det samme helikopteret som takket være visuelt søk og varmesøkende kamera, fant kvinnen kort tid senere.

Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) sier helikopter vil bli brukt til både visuelt søk, samt at varmesøkende kamera vil bli tatt i bruk.

Dykkere satt inn

Dykkere fra Kristiansandsregionen brann og redning var også satt inn i søket.

— Vi kommer til å holde på så lenge Hovedredningssentralen sier vi skal gjøre så. Kvinnen er ennå ikke funnet, men søket fortsetter, sa innsatsleder på stedet Bernt Byklum Bjerke klokken 13. Samtidig var dykkere i gang med å undersøke tjenna ved Rosholt, med utgangspunkt i bryggeanlegget nær Dømmesmoen.

Trapper opp søket

— Det har pågått et større søk i natt, når det lysner nå vil det settes inn mer mannskaper også, sa operasjonsleder Magne Storaker ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen fredag morgen

Mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og politiet hadde da i hele natt opprettholdt søket etter kvinnen ved Dømmesmoen.

— Nå er meningen at det skal komme 20 personer fra Røde Kors, 20 personer fra Sivilforsvaret, som skal delta i letingen, sier Storaker.

Sjekket bilen

I tillegg til de fire hundeekvipasjene som søkte i natt, er to til på vei og ytterligere en vil delta i søket senere i ettermiddag, melder Norske redningshunder.

Kvinnen som er savnet er omtrent 170 centimeter høy, iført blå dunjakke med noe grønt på brystet. Hun har på brun fløyelsbukse, hvit strikkegenser, briller og har brunt hår, melder politiet på Twitter.

Mens hunder og varmesøkende kamera fra Grimstad brannvesen var i bruk torsdag kveld, ble kvinnens bil gjennomsøkt.

Denne sto parkert på Dømmesmoen, og var avlåst.