— Vi kommer til å intensivere fra nå og utover. Det blir mørkere og mørkere, og det vi ser er at mange ikke har lys på bilen, sier Morten Nilsen, leder for kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen Vest-Agder.

Onsdag kveld var han og hans kolleger ute og kontrollerte kjøretøy i Kristiansand og i Vennesla. Under kontrollen av de 350 kjøretøyene, vil Nilsen si at funnene var på det normale.

Tre personer anmeldt

Morten Nilsen i Statens vegvesen, her fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Espen Sand

12 biler fikk mangellapp, fem fikk kjøreforbud, to biler ble avskiltet fordi de var begjært nettopp det, mens fem fikk gebyr for manglende bilbelte.Tre personer ble anmeldt — to for manglende førerrett, og en for en moped som var trimmet.

— Det er som normalt, men det som er skremmende er at det er førere som er ute på veiene uten å ha førerett, sier Nilsen.

Bremser og lys

Nå kommer veivesenet til å intensivere arbeidet i Kristiansand og omegn, hvor fokuset kommer til å være på henger, bremser og lys.

— Det er mye lettere bare å bytte lyspærer selv, i stedet for å bli stoppet av oss og bli påtvunget det. Det sparer bilisten for mye bry, sier han.