— Jeg har snakket med de, og de har sagt at de er interessert i å kjøpe. Men foreløpig har kontakten vært uformell, sier Petter Benestad, kinodirektør i Kristiansand.

Politikerne har signalisert at de vil ha en avtale med en større aktør når de vil selge 49 prosent av Kinosør som driver kinoene i Kristiansand, Grimstad, Arendal og Farsund. Da er SF Kino og Nordisk film de mest aktuelle.

Nordisk Film er del av det danske selskapet Egmont og eier blant annet Oslo Kino. SF Kino er eid av svenske SF Bio og er inne på eiersiden i både Bergen, Sandnes og Stavanger.

Interesse

De to selskapene vil ikke si noe om de kommer til å legge inn noe bud, men legger ikke skjul på at Kristiansand har en kino de er interessert i.

— Vi er interessert i å samarbeide med alle kommuner, enten vi overtar helt eller det blir et samarbeid på eiersiden lokalt. Blir det 49 prosent i Kristiansand kommer vi i samme posisjon som i Stavanger, Sandnes og Bergen, sier Ivar Halstvedt, administrerende direktør i SF Kino.

Han vil ikke kommentere pris, men betegner Kinosør som et interessant selskap. Det skiller seg ut fra andre kinoer ved å være en regional kinokjede.

— Det er et selskap som preges av at det har vært ledet av kompetente mennesker. Innsatsen de har gjort på barnefilm er forbilledlig. Det bygger publikum på en flott måte.

Også Nordisk Film skryter av Kristiansand som kinoby.

— Vi kommenterer aldri direkte enkelte kinoer, men vi er interessert i å vokse i Norge. Kristiansand er en attraktiv kinoby, sier Jon Tønnes, administrerende direktør for forretningsområdet kino i Nordisk Film.

Kan droppes

Ifølge Kristiansands økonomisjef, Terje Fjellvang, jobber de nå med å lage et såkalt informasjonsmemorandum for aktuelle kjøpere. Dette vil blant annet inneholde en beskrivelse av kinoen, hvilke muligheter de ser i markedet og forventede resultater framover.

I første omgang vil de hente inn indikasjoner fra kjøpere på hva de kan tenke seg å gi. På bakgrunn av dette vil politikerne i kommunalutvalget bestemme om de vil gå videre.

Blir prisen for dårlig, kan hele salget bli droppet.

— Jeg vil tro at det å selge kinoen sitter langt inne. Hvis det blir salg, blir det for å viderebringe den gode jobben kinoen har gjort for byen. Det vil være like viktig som prisen, sier Espen Saga (H), styreleder i Kristiansand Kino.

Samme tilbud

Når bystyret har diskutert salg, har motstandere hevdet at en privat eier vil gi et mer kommersielt kinotilbud. Det avviser Ivar Halstvedt i SF Kino.

— En privat kinokjede viser nøyaktig de samme filmene som en kommunal kino. Vår motivasjon er å styrke og utvide kinotilbudet. Vi ødelegger ikke noe tilbud.

Kristiansand bystyre har bestemt at maks 66 prosent av filmene som vises på Kristiansand kino skal være amerikanske.

— Vi har registrert det. Og det er akkurat det samme nivået som de andre kinoene i Norge ligger på, sier Halstvedt.