Rosenborg er eliteseriens klart beste hjemmelag med 12 strake seiere på Lerkendal. Trønderne har ikke tapt i lekegrinden sin på 37 seriekamper (33-4-0). Det siste tapet kom Stabæk 16. mai 2014. Strømsgodset har rekorden på nivå 1 med 46 hjemmekamper på rad uten tap.

Start på sin side tangerte Sandnes Ulfs negative rekord på 20 bortekamper på rad uten seier da gultrøyene tapte 0-2 mot Bodø/Glimt på Aspmyra for tre uker siden.

Ingen Lekegrind

Søndagens seriekamp blir det 37. oppgjøret mellom klubbene i Trondheim. Start trives åpenbart ikke på Lerkendal og står med bare fem seiere, åtte uavgjorte kamper og 23 tap. Målforskjellen er 88-42 i RBKs favør.

Matthías Vilhjálmsson (t.v.) i duell med Mikael Dorsin under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Start fredag kveld på Lerkendal i 2013. Foto: Ned Alley, NTB scanpix

I tillegg kommer seks kamper i Norgesmesterskapet. Her står Start med en seier (1978), fem tap og 6-18 i målforskjell.Start debuterte på Lerkendal i 1965-sesongen. Første kamp var mot Kvik Trondheim i åpningsrunden i 2. divisjon og sørlendingene vant fortjent 1-3 etter scoringer av Ivar Karlsen (2) og Svein Rødland. I sitt andre besøk på Lerkendal denne sesongen ble Rosenborg for sterke og hvittrøyene vant enkelt 2-0.

Forsvarsproblemer

Mads Stokkelien har utlignet til 1-1 under eliteseriekampen på Lerkendal stadion i 2009. Rosenborg tapte en seriekamp denne sesongen - hjemmekampen mot Start. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Det er særlig forsvarsspillet Start har slitt med på Lerkendal de siste sesongene. Siden 2002 står klubben med 1-2-7 og 15-30 i målforskjell. Bakover har gultrøyene sluppet inn i snitt tre mål pr. kamp.Per Otto Larsen (1976) og Roald Rørheim (1980) er de eneste Start-målvaktene som har holdt målet rent i mot RBK mot Trondheim. Begge oppgjørene endte 0-0.

Sensasjonen

RBKs Rade Prica (t.h.) setter helen i foten på Starts Clarence Goodson og det blir straffe til Start fire minutter på overtid i 2009-oppgjøret. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Siste gang Start reiste hjem fra Trondheim med alle poengene var i 2009. Da påførte sørlendingene Rosenborg sitt eneste serietap denne sesongen.Rosenborg tok ledelsen oppskriftsmessig ved Per Ciljan Skjelbred før Mads Stokkelien reduserte. Trond Olsen sørget for 2-1 i 54. minutt og lenge virket det som trønderne skulle ta hjem seieren. Men så reduserte Bernt Hulsker til 2-2 i 89. minutt. Fire minutter på overtid ble Clarence Goodson felt av Rade Prica og Christian Bolaños satte straffesparket sikkert forbi Rune Jarstein i RBK-målet.