KRISTIANSAND:

— Vi har latt dette bli en veldig svak undersøkelse. Det har skjedd på grunn av reaksjonene som har kommet, sier Evy W. Hodne i Folkehelseforum.

Hun sitter i styringsgruppa og arbeidsgruppa som har ansvaret for å gjennomføre «Ung i balanse» i Kristiansand. Hodne sier hun er overrasket over at undersøkelsen har vekket reaksjoner.

— De har hatt liknende undersøkelser i Oslo. Der har det ikke blitt reagert, sier Hodne.

Det var på et møte med byens kroppsøvingslærere og helsesøstrer 1. september at reaksjonene kom for dagen. Hodne bekrefter at det hadde skjedd en misforståelse slik at de innkalte ikke hadde fått noen informasjon om prosjektet før selve møtet. Hun mener det er noe av grunnen til at reaksjonene ble så sterke.

Ifølge Hodne var det kun fire av rundt femti fremmøtte som reagerte. Hodne sier hun er overrasket over de sterke reaksjonene som kom fra helsesøstrene. Likevel ble altså undersøkelsen forandret.

— Vi gjennomdiskuterte dette, og vi fant ut at vi skulle lytte til de som reagerte, sier Hodne.

Som fremdeles mener at undersøkelsen er god.

— Undersøkelsen er knallgod, og vi vil ha et svært godt materiale når vi er ferdige. Nesten alt som er gjort til nå er blitt positivt mottatt og elevene er veldig begeistret for undersøkelsen, sier hun.