KRISTIANSAND: — Akkurat nå driver jeg og eksperimenterer litt med hvordan mitt særpreg på forretten skal være, forteller Stian Haugland. Til daglig er han à la carte-kokk på restaurant Luihn i Kristiansand.Haugland vil ikke røpe detaljene i sin meny. Utgangspunktet for deltakerne er at forretten skal bestå av 60 prosent brosme, hovedretten skal være indrefilet med fire valgfrie garnityrer i tillegg til poteter og saus, og desserten skal inneholde sitrusfrukt.Haugland er fornøyd med menyen han har planlagt. Tevlingen lørdag blir den første han er med på.- Jeg tror det blir spennende. Det er mange dyktige kokker som skal delta. En slik konkurranse setter oss under ganske stort press, og vi er nødt til å legge mye arbeid ned i dette på forhånd. Dessuten har vi bare fem timer på oss, forteller Haugland, som håper å kunne utfordre tittelforsvarer Hans Petter Klemmetsen fra Grimstad.Haugland tror det er viktig for landsdelen med slike arrangementer. - Vi har mange dyktige kokker på Sørlandet, og man trenger ikke reise langt av sted for å få seg et godt måltid mat. Mat er dessuten noe som betyr mye for kulturen vår, mener Haugland, som har vært faglært kokk i fem år.I år er det andre gang konkurransen blir arrangert. Arrangørene er fire selvoppnevnte kokker fra regionen. En av dem, Jan Vollset, håper publikum stiller mannsterke opp fredag og lørdag.- Det kommer til å være et stort restauranttelt der deltagerne har hvert sitt kjøkken. Deltakerne har akkurat samme utstyr til rådighet, forklarer Vollset. Han mener publikum har grunn til å glede seg til den underholdningen kokkekampen utgjør.- Vi har også klar åtte smågriser som skal grilles. Disse vil bli solgt porsjonsvis til en meget hyggelig pris, lokker Vollset.Arrangementet starter klokken 13 fredag, og rundt klokken 10 lørdag.- Lørdag blir det også arrangert et kokkekurs for barn, forteller Vollset, som til daglig er kjøkkensjef på Caledonien.Og Vollset har enda en godbit på lager:- Etter planen kommer Color Line med det som visstnok skal være verdens største salamipølse. Rundt 160 meter er den visst, avslutter Vollset.helge.j.stautland@fedrelandsvennen.no