KRISTIANSAND: — Dette var den verst tenkelige starten på helgen, sier Pål Kittelsen til fvn.no.

Fredag ettermiddag var han på vei til Arendal for å hente barna, da han fikk ødelagt bilen i en kollisjon.

— Jeg kom oppover Timenesbakken da bilen foran meg plutselig stoppet opp. Jeg merket det akkurat for seint til å klare å manøvrere meg unna, og smalt inn i baken på ham, sier Kittelsen frustrert.

Grunnen til den plutselige nedbremsingen foran ham var en annen bil - en Mitsubishi med en rød L i bakruta.

Sperret to kjørefelt

— Føreren av denne bilen var ei ung jente som øvelsekjørte med moren sin. Hun ble tydeligvis i tvil om hvordan hun skulle te seg, for hun stoppet plutselig opp på midtlinja. Det er to kjørefelt på strekningen, og hun sperret begge da hun stoppet opp, tilsynelatende uten grunn. Bilen som kom bak henne, måtte delvis svinge ut i motsatt kjøreretning for å få stoppet i tide. Jeg skulle ha klart å stanse, men var ikke rask nok og braste altså inn i den, sier Kittelsen.

Bilføreren bak ham var like uheldig. Han endte i grøfta for å unngå sammenstøtet.

Stakk fra stedet - Det verste av alt var at jenta bare kjørte videre. Hennes bil ble ikke skadet, men hun må ha forstått at det var hun som forårsaket hele uhellet. Maken til ansvarsløshet, raser Kittelsen.

Han ringte til politiet, men ettersom ingen kom til skade og bilføreren hadde stukket fra stedet var det lite de kunne gjøre.

— De oppfordret meg bare til å forsøke å komme i kontakt med hun som forårsaket uhellet - og det er det jeg prøver på nå, sier Kittelsen.

Store skader Han har fått skader på bilen, en Mercedes 230, til anslagsvis 30 - 40.000 kroner.

— Store deler av fronten er ødelagt. Jeg må iallefall skifte skjermer, lykter og panser, om ikke mer. Og skal jeg gjøre dette på merkeverksted vil det koste det hvite ut av øyet. Dette er nok til å få bilen kondemnert, fortviler yrkessjåføren.

— Forsikringen min dekker skadene jeg påførte bilen foran, men ettersom jeg ikke har kasko, er jeg redd jeg må betale for skadene på min egen bil selv. Bilen er gammel, men god, og jeg har ikke lyst til å kvitte meg med den, sier han.

- Meld deg! Nå oppfordrer han jenta, eller jentas mor, til å melde seg til politiet.

— Dersom denne jenta skal ut i trafikken må dere vise ansvar. Alle kan gjøre feil, men man kan ikke stikke fra dem, sier Pål Kittelsen.