Resultatet kan bli at departementet og miljøvernminister Helen Bjørnøy kobles inn i saken.

— Jeg ser flere paralleller mellom Røkke-utbyggingen i Asker og den som vil komme hvis kronprinsparet opprettholder sitt ønske om å bygge en fritidsbolig på Flekkerøy, sier Gro Hareide, fylkesleder i Vest-Agder SV.

Det betyr i praksis at SV vil benytte alle klagemuligheter i reguleringssaken, ifølge Aftenposten.

— Det er ikke en menneskerett å bygge hytte i strandsonen. Hvis kronprinsparet får ja til sitt byggeprosjekt, vil almenhetens mulighet til ferdsel begrenses i stor grad. Det blir dessuten et stort inngrep i naturen med stor bolig, inngjerding, hus til sikkerhetsfolk og større og nye veier, sier Hareide.

I sommer var kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på befaring på Flekkerøy. Eiendommen Naudetangen, med ti mål og 150 meter strandlinje, ble sett ut som et perfekt sted for de kongelige.

Kommunalutvalget i Kristiansand sa ja til kjøp av eiendommen før jul. Onsdag behandler formannskapet saken, og bystyret gir sin tilslutning uken etter. Straks bystyret eventuelt godkjenner forslaget, vil Kristiansand Eiendom ta kontakt med Slottet for et samarbeid om vanlig, offentlig reguleringsprosess med høring og politisk behandling. Hvor mye kronprinsparet eventuelt må betale for tomten, er foreløpig ikke kjent.

— Jeg ønsker selvfølgelig at kongefamiliens medlemmer skal få seg hytter og hus, men det er påtagelig at kongelige og folk som Røkke får spesialordninger. Jeg vet om flere eksempler på folk som har ønsket å bygge på Flekkerøy, men kommunen har gitt dem så sterke, entydige og negative signaler at de ikke engang har vurdert å søke, sier Hareide.