BERGEN: Innføringen av det nye bakkebaserte digitale sendenettet, som skal stå klart innen 2008, gjør at TV 2 nå mener at de ikke lenger trenger konsesjon som allmennkringkaster. Et av vilkårene i konsesjonen er at TV 2s hovedkontor og nyhetsredaksjonen skal ligge i Bergen.

Når det nye bakkebaserte sendenettet står klart er det meningen at alle tv-kanaler som vil kan bruke det. Dermed vil konkurranseforholdet mellom TV 2, TVNorge, TV 3 og andre tv-stasjoner bli fullstendig endret.

Konserndirektør Kåre Valebrokk i TV 2 bekrefter at både han og styret i TV 2 mener at de ikke lenger vil trenge noen konsesjon.

– Konsesjonen koster oss 40 millioner kroner i året. Med det digitaliserte sendenettet endrer situasjonen seg totalt. Grunnlaget for konsesjonen faller etter vår mening bort. Da vi fikk konsesjon fikk vi samtidig en fordel. Det får vi ikke når det skiftes fra analogt til digitalt nett. Da har vi ingen fortrinn fremfor andre, sier Valebrokk til Bergens Tidende.

Ifølge avisen har TV 2 fått juridisk ekspertise til å belyse problemstillingen. Konklusjonen skal være at norske myndigheter ikke kan kreve konsesjon for en stasjon når konkurrentene skal sende på samme måte.

Det nye nettet skal etter planen nå ut til 95 prosent av befolkningen her i landet.