LILLESAND: På formiddagen lørdag 19. mars fikk politiet melding om et innbrudd på en gård på Stemmen på Øvrebø. Politiet rykket ut, og eieren av gården hadde pågrepet en av gjerningsmennene. Det viste seg å være en 52 år gammel kvinne fra Lillesand. Hun ble innbrakt til politistasjonen i Kristiansand, og under avhør erkjente hun å ha vært med på et forsøk på grovt tyveri fra gården.

Hun oppga også å ha vært sammen med en mann under tyveriet. Han hadde imidlertid stukket fra stedet. Denne mannen ble så, tre dager senere, pågrepet i Narvik og satt i varetektsarrest. Han benektet imidlertid enhver befatning med innbruddet og sa han hadde alibi. Dette alibiet ble senere bekreftet. Da Lillesands-kvinnen ble innkalt til nytt avhør, erkjente hun at hun hadde avgitt falsk forklaring.

I Kristiansand tingrett erkjente hun straffskyld. Hun forklarte at hun ville hevne seg på mannen og sa at han hadde bodd hos henne og ektemannen i en periode og så stjålet gjenstander fra dem.

Retten fant det bevist at kvinnen hadde gjort det hun tilsto. Kvinnen er tidligere blitt straffedømt fire ganger, sist i april i år. Dommen den gang gjaldt både vinningskriminalitet, overtredelse av legemiddelloven og veitrafikkloven. Kvinnen er i tillegg bøtelagt flere ganger.

Hun forklarte i retten at hun har problemer med å sone i fengsel, både på grunn av sin egen helse og fordi hun har omsorg for sin gamle mor i rullestol. Om 52-åringen er i stand til å sone når den tid kommer, må avgjøres av fengselsmyndigheten, har retten fastslått.

Jostein Blokhus