VENNESLA: – Han var svært godt bundet. Mannen i 30-årene opplevde nok at han kjempet for livet før han til slutt kom seg løs og fikk kontaktet folk, sier politioverbetjent Arne Sundvoll ved Iveland og Vennesla lensmannskontor.

Mannen var ute og syklet sent om kvelden mandag 22. august sentralt i Vennesla. Han ble plukket opp av to personer i en bil og tvunget med inn på heia.

– Der ble han banket opp før han ble bundet og etterlatt alene i uthuset. Det var så langt unna folk at ingen har hørt ham. Dette kunne gått helt galt, sier Sundvoll.

Om kvelden torsdag 25. august klarte venndølen omsider å komme seg løs fra repene. Han tok seg nedover via en traktorvei til nærmeste hus. I forkommen tilstand fikk han redegjort for situasjonen, og politiet ble kontaktet. Mannen ble hentet i ambulanse og brakt til sykehus.

Tirsdag ble en mann i 30-årene pågrepet av politiet. Han ble i dag fremstilt med begjæring om varetektsfengsling i fire uker av politiet, siktet for frihetsberøvelse og legemsbeskadigelse.

– Vi er på utkikk etter en annen person i denne saken, sier Arne Sundvoll.

Politiet opplyser at partene i saken er kjenninger av politiet fra før. Offeret har opplyst at dette var oppgjør for gjeld.

– Men han vil ikke si hvem han skylder penger, sier Sundvoll.

Mannen som fremstilles for varetektsfengsling, nekter enhver befatning med saken.

Se reportasje på TV Sør onsdag klokken 17.30.