KRISTIANSAND: Det er en slektning av eierne av barnehagen som på deres vegne klaget både Fædrelandsvennen og TV Sør inn for Pressens Faglige Utvalg.

Klageren mente avisen har blandet flere udokumenterte påstander fra et foreldremøte sammen med kritikken i en tilsynsrapport. Etter klagerens mening har avisen skapt et feilaktig inntrykk av at det var mangler ved driften som førte til stenging. Klageren avviste også at barnehagen gikk med millionoverskudd, og påstod at Fædrelandsvennens journalist hadde nektet å forlate barnehageeierens hus da han ble bedt om det.

PFU mener Fædrelandsvennen var i sin fulle rett til å formidle kritikken som ble reist fra de ansatte og foreldrerepresentanter om barnehagedriften, sammen med påpekningene i tilsynsrapporten.

Utvalget legger også avgjørende vekt på at eierne får imøtegå sentrale deler av kritikken, og senere får komme til orde i leserbrevspaltene.

Slik utvalget ser det, går det klart fram at barnehagedirektørenms midlertidige stengningsvedtak kom etter at samtlige ansatte b\plutselig ble syke og direktøren ønsket å «roe ned situasjonen». Utvalget kan ikke se at Fædrelandsvennens leder om at det er en sammenheng mellom driften og stengningen av barnehagen, strider med de presseetiske normer.

Utvalget vil likevel bemerke at TV Sør med fordel kunne vært mer presis når den omtalte overskuddet i barnehagen, men legger her vekt på at det ble rettet opp i påffølgende sendinger.

Utvalget tar ikke stilling til hvorvidt Fædrelandsvennens journalists opptreden var kritikkverdig, men redaktøren avviser på det sterkeste at dette har vært tilfellet.