Mannen, som er fra Kristiansand, hadde heller ikke gyldig førerkort for motorsykkel da han ble stoppet. Nå har Kristiansand tingrett bestemt at 26-åringen verken får kjøre motorsykkel eller bil i framtiden.

Kjøreturen fant sted i Songdalen i mai 2004. I tillegg til å ikke ha førerkort for motorsykkel, var mannen ifølge dommen ruset på både amfetamin og rohypnol da han ble stoppet av politiet. Det ble også funnet en brukerdose amfetamin på ham. I politiavhør har mannen hevdet at han ikke var påvirket under kjøringen, men retten har valgt å se bort fra hans forklaring.

— Tiltalte fremstod som påvirket da han ble pågrepet. Videre fremgår det av den kliniske undersøkelsen at det ikke var meningsfylt innhold ved tiltaltes tale. Han hadde også noe usikker skjerpet romberg og noe usikker gange. I tillegg virket han litt irritert. På bakgrunn av dette finner retten det bevist at tiltalte var påvirket da kjøringen fant sted, heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

Mannen er straffedømt fem ganger tidligere, hovedsakelig for vinningskriminalitet, trafikkriminalitet og brudd på narkotikalovgivningen.

— I skjerpende retning vektlegger retten at tiltalte for tredje gang skal dømmes for kjøring i påvirket tilstand, heter det fra tingretten.

I tillegg til å miste førerkortet for livstid, er mannen dømt til betinget fengsel i 120 dager med en prøvetid på to år, og til å betale 5000 kroner i bot.