Kroketter med skinke og soppKroketter:36 stk90 g smør1 liten finhakket løk110 g små sjampinjonger, finhakket90 g hvetemel2 ½ dl melkknapt 2 dl hønsebuljong110 g finhakket skinke60 g hvetemel ekstra2 egg, lettpiskede50 g tørre brødsmulerolivenolje til frityrstekingSmelt smør i en kjele på lav varme og blank løken i 5 minutter eller til den er gjennomskinnelig. Ha i soppen og stek på lav varme i 5 minutter. Rør en gang i blant. Ha i melet og rør på middels til lav varme i 1 minutt eller til blandingen er tørr og smulete og begynner å skifte farge.Ta kjelen av varmen og rør gradvis inn melk og buljong. Sett tilbake på varmen og rør kontinuerlig til blandingen koker og blir meget tykk. Rør i skinken og litt svart pepper. Ha det i en bolle og avkjøl i ca. 2 timer.Når blandingen er helt avkjølt rulles en teskje av blandingen til krokettform. Ha det ekstra melet, de piskede eggene og brødsmulene i hver sin grunne bolle. Vend krokettene i mel, så i egg og la det overflødige renne av før de vendes i brødsmulene. Legg dem i en langpanne dekket med bakepapir og sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter.Ha olje i en tykkbunnet kjele til den er 1/3 full. Varm oljen til 180 grader. Den har riktig temperatur når en liten loffterning blir gyllenbrun på 15 sekunder.Frityrstek krokettene porsjonsvis i ca. 3 minutter til de er jevnt brune og gjennomvarme. La dem renne av på tørkepapir. Kan serveres både varme og kalde.