KRISTIANSAND: — Forventningene til salget var mye større enn dette, så resultatet er skuffende, sier Roar Fjellvang (KrF), som sammen med Olav Egeland (H) og Berit Storeide (Frp) sitter i en styringsgruppe som vurderer salg av kommunale eiendommer.For tre uker siden uttalte Fjellvang til Fædrelandsvennen at «hvis bare halvparten av huseierne velger å løse ut tomtene, må vi dirkutere om kommunen i det hele tatt skal gjennomføre salget».- Jeg står ved det jeg sa den gang. Nå må vi drøfte i styringsgruppen hvordan vi skal håndtere dette videre, sier Fjellvang.Styringsgruppen er innkalt til møte i ettermiddag, og da vil administrasjonen orientere om resultatet av salgsfremstøtet.90 positive svar

Salg av festetomter er igangsatt for å skaffe penger til utbygging og ombygging av skolene i Kristiansand. Mer enn 1500 tomter vurderes solgt.Først ut er Tinnheia og Hannevika, hvor til sammen 415 huseiere er tilbudt å kjøpe tomtene. De har fått frist til 1. juli med å bestemme seg. Inntil i går hadde omkring 90 av de 415 huseierene som er tilskrevet takket ja til tilbudet om å kjøpe tomt til 75 kroner kvadratmeteren.Eiendoms- og utbyggingssjef Ole Dag Myhrstad har tidligere sagt at kommunen må få solgt over halvparten av tomtene for å kunne si seg fornøyd med responsen. I går var ikke Myhrstad tilgjengelig for kommentar.- Vi ligger litt over 20 prosent positive svar, og det er som jeg forventet da vi gikk ut med tilbudet, sier spesialkonsulent Knut Gundersen i eiendoms- og utbyggingsetaten.Han forteller at det er de minste tomtene det har vært størst respons på. Blant de som har tomter som er verdsatt til over 100.000 kroner, er det svært få som har akseptert tilbudet.- Noen huseiere har tatt kontakt og bedt oss om å redusere prisen, men det har vi avvist, sier Gundersen, som regner med at kommunen vil få inn fem seks millioner kroner på salg av festetomter på Tinnheia og i Hannevika.Beholder tomtene?

Kommunen blir nå sittende igjen med 320-330 tomter huseiere ikke vil kjøpe. Et alternativ er å selge tomtene til private eiendomsinvestorer.- Det er helt urealistisk at en investor betaler 75 kroner kvadratmeteren for festetomter. Foreløpig har jeg ikke bestemt meg for hva vi bør gjøre videre, men vi kan ikke foreta oss noe som blir urettferdig overfor huseiere som nå velger å løse ut tomtene. Kanskje er det mest fornuftig at kommunen beholder tomtene vi ikke får solgt til huseierne, sier Roar Fjellvang.I tillegg til de 415 festetomtene, forsøker kommunen i denne runden også å selge 27 næringsfestetomter i områdene Kvadraturen/Grim, Dalane/Tinnheia og Vågsbygd. Næringsfestetomtene er verdsatt til 24 millioner kroner. Hittil har fire firmaer sagt seg interessert i å kjøpe.