LILLESAND: — Jeg har mistet troen på miljøtenkningen i Lillesand kommune. Flørenes-området er et helt unikt naturområde. Å rasere et strandområde for å bygge et par-tre hundre boliger nær sentrum, er hinsides all moderne tankegang. Forslaget må forkastes, sier en sint og opprørt Guri Linn.Hun reagerer kraftig på planene, som er fremmet i forbindelse med rullering av kommuneplanen, om boligbygging i Kviviga/Krågevika innerst i Tingsakerfjorden. Som naturverner og bybeboer har hun nå også levert skriftlig innsigelser til kommuneplanen. Samboerens familie er for øvrig grunneier i området.- Det er for meg helt uakseptabelt og fullstendig uforståelig at kommunen ikke forholder seg sterkere til de nasjonale føringer om vern av kystsonen. La Kviviga og Kråkeviga ligge der som et vakker buffer mellom hav og by. Lillesand har bygget nok i strandsonen. Det holder nå, sier Linn og fortsetter:- Mange mener åpenbart det er flott at Lillesand kommune åpner for at flere fastboende får anledning til å bo nær sjøen. Ikke bare rike feriegjester noen uker om sommeren. Jeg advarer på det sterkeste mot en slik tankegang. Strandsonen må prioriteres høyere. Folk vil trenge sentrumsnære rekreasjonsområder mer enn noe annet i fremtiden.Et nytt Bærum?

— Vi kan ikke lenger tillate oss å privatisere kysten, enten det er med hytter eller hus. Folk må forholde seg til restriksjonene som er satt når det gjelder bygging i 100-meters beltet. Vi bør i stedet utnytte boligfeltene i Hestheia og Kroksteinåsen bedre. Folk trives der også, sier Guri Linn.Hun mener det er naivt av politikerne å tro at utbyggingen i Kviviga/Kråkeviga blir et boalternativ for folk flest.- Utbyggingen blir utrolig kostbar. Jeg ser faren med at dette blir boliger for folk med større og mer velfylte lommebøker enn gjennomsnittsfamilien i Norge. Dette ønsker jeg ikke. Lillesand må ikke få blitt et nytt Bærum. Utviklingen har gått langt nok i den retning allerede.Kråkeviga - kun for rike tilflyttere?

Naturverner Guri Linn sier videre at hun har merket seg at fremtredende næringslivstopper etterlyser vekst og sterkere næringsutvikling i Lillesand. Ikke minst når det gjelder IT-satsingen i regionene og Lillesands sentrale plasseringen midt i Agderbyen.- Men trenger vi vekst for enhver pris? Ønsker ikke folk å bo i Lillesand nettopp fordi dette er et lite sted? Og er vekst kun næringsutvikling og boliger. Hvorfor ikke tenke mer miljøvennlig å satse på trivsel i sentrum og bedre kulturtilbud for folk som allerede bor her. Det er forkastelig at så mange åpenbart er villige til å rasere naturområdet på Flørenes og Tingsaker for å lokke flere tilflyttere til byen.- Fremtiden vil vise at det ikke er verd prisen. Noen må besinne seg å sette en stopper for gigantutbyggingen som nå planlegges innerst i Tingsakerfjorden. Tiden er inne å rope et kraftig varsku, smener Guri Linn.Kommuneplanen kommer opp til politisk behandling i kommunestyret i september/oktober.