GRIMSTAD: Det er Edel Kjersmeier på Fevik som har erfart den uvanlig lange postgangen, skriver Grimstad Adressetidende. Hun er frustrert over at lokalpost ofte tar lang tid, selv om Posten egentlig lover at den skal komme frem neste virkedag.

— Det hele topper seg når a-post kan klare å bruke hele 75 dager fra Lillesand til Fevik, sier hun til Grimstad Adressetidende.

Fra Lillesand til Fevik er det i underkant av 30 kilometer. Det tar cirka 25 minutter å kjøre strekningen med bil. Likevel tok det altså 75 dager for Posten å få frem et brev.

— Vi har hatt problemer, og dette har skjedd i forbindelse med endring av lokalpostgangen og bruk av fly, forklarer informasjonssjef Eivind Rossen i Posten Norge overfor avisen.

Edel Kjersmeier forteller også om flere forsinkelser.

— Et brev har brukt fire dager fra Fevik til Vik, mens et annet brukte seks dager fra Fevik til Nedenes. Selv ikke a-post fra Bergen til Nedenes går unna. Ti dager tok dette, mens fra Stavanger til samme sted ble det brukt tre uker på, forteller Kjersmeier til Grimstad Adressetidende.

I en pressemelding fra Posten har sendt ut mandag, heter det at folk ikke trenger å være bekymret for at juleposten ikke skal komme frem. Ekstra fly, biler og tok skal bli satt inn for å få posten frem.

— Vi har hatt en del klager på postforsendelser de siste månedene. Det gjelder både omdeling av brev og framsending av aviser. Vi er klar over problemene og har satt i verk ekstra tiltak for å bedre situasjonen, sier pressesjef Eva Bratholm.

En hovedårsak til Postens problemer skal ha vært flysituasjonen.

"Dårlig regularitet og nedprioritering av postsendinger, førte til at Posten i høst gikk over til eget fraktflynett. Startproblemer med den nye fraktflyløsningen har påvirket kvaliteten i hovedpostgangen og gitt negative ringvirkninger for hele postdistribusjonen," skriver Posten i pressemeldingen.

— Vi var forberedt på at et så stort prosjekt ikke ville fungere hundre prosent med en gang, men utfordringene har blitt større enn vi hadde regnet med. Nå er det gledelig å se at tiltakene virker og at regulariteten og punktligheten i postgangen blir bedre uke for uke og dag for dag, sier Bratholm.

Har du opplevd uhørt lange postforsinkelser? Skriv dine erfaringer her.