SØGNE: Mannen kjørte en BMW personbil og kolliderte front mot front med et vogntog på E 39 i Søgne ved Kleppland like etter klokken 16.20 mandag ettermiddag. Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.24. 67-åringen ble skåret ut av vraket og brakt til Sørlandet sykehus Kristiansand, men livet sto ikke til å redde.

— Jeg kan bekrefte at føreren av bilen er omkommet, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Motsatt kjørefelt

Mannen kom kjørende østfra da ulykken skjedde. Politiet mener han kom over i motsatt kjørefelt.

— Ut fra vitneobservasjoner og spor på ulykkesstedet, mener vi at 67-åringen kom over i feil kjørefelt og traff traileren i fronten, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Hva som var grunnen til at mannen kom over i motsatt kjørefelt, er foreløpig uklar.

— Personbilen traff med fronten av bilen på hjørnet av vogntoget som kom vestfra, og ble kastet rundt og av veien, og ble liggende på taket etter sammenstøtet, sier Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Undersøkte

Føreren av vogntoget ble også brakt til sykehus i Kristiansand.

— Vedkommende er 39 år og uskadet, sier vakthavende på akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Det skal ikke ha vært passasjerer i noen av kjøretøyene. Politiet og biltilsynet undersøkte mandag ettermiddag og kveld åstedet.

— Vi har hatt kriminaltekniker som sikret spor ute på ulykkesstedet, og en politipatrulje har rutinemessig fulgt med til sykehuset, sier operasjonsleder Austad.

Trafikken ble i flere timer etter ulykken dirigert via gamle E 39 fra Brennåsen. Klokken 20.42 var veien åpnet.