Mandal: — Vi er nødt til å vurdere tiltak mot oppskyting av fyrverkeri på bybroa og i rundkjøringen. De to siste nyttårsfeiringene har vært helt ute av kontroll, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen.

Han sier det kan synes som det bare var flaks at det i år ikke ble alvorlige personskader.

— Enten må vi legge ned forbud mot oppskytning eller så må vi ha flere polititjenestemenn til å vokte sentrum rundt midnatt. Politiet må iallfall være godt synlig i området rundt bybroa før feiringen begynner, sier politistasjonssjefen.

Gabrielsen uttaler at det er hyggelig at folk kan feire med fyrverkeri, men at det ikke kan godtas at feiringen skjer med fare for mennesker som oppholder seg i byen.

— Det var tett med mennesker på bybroen, og en del som deltok i feiringen, var beruset. Dermed ble det umulig for polititjenestenemennene på stedet å få kontroll.

Gabrielsen sier at politiet i fjor opplevde den verste nyttårsaften i historien når det gjelder uvettig bruk av fyrverkeri og at det var nesten like ille i år.

— Dette kan ikke fortsette. Vi er rett og slett nødt til å gripe inn for å få mer kontrollert feiring før det skjer alvorlige ulykker, sier Bjart Gabrielsen.