MANDAL: — Rå maskinkraft har hittil vært nytteløst i forsøket på å dra den av fjellet, men vi skal gjøre alt for å berge lekteren så fort vi får roligere værforhold, lover Paul Storholt i Agder Marine AS. En annen lekter i samme størrelse ligger på bunnen, noen hundre meter lenger øst.- Vi skal ha dykkere ned for å undersøke, men planen er at vi også skal heve denne snarest mulig, sier Storholt. Tre lektere på avveie

18.november i fjor oppdaget Agder Marine AS at tre lektere var forsvunnet fra opplagsplassen på innsiden av Landehobde. Eierne tror derimot ikke at fartøyene har slitt seg, fordi trossene lå igjen hele på dekk. Forsikringsselskapet og Agder Marine AS har anmeldt forholdet.Den første lekteren ble funnet på Ytre Odd, et skjær sør for Skjernøy. Denne klarte firmaet selv å dra av ved hjelp av taubåter.- Den som nå ligger tørrskodd, har vi hatt to kraftige taubåter på for å forsøke å trekke av. Det er små fjellnabber mellom taubåtene og lekteren, og da hjelper det ikke å bruke 40-50 tonns trekk-kraft heller, erfarer Storholt. Deler av den 30 meter lange lekteren ligger plassert slik at det er enkelt å få jekkutstyr inn under den. Dermed skal den heves og legges på slisser før taubåtene igjen gjør et forsøk på å berge den. Verdt «noen hundre tusen»

— Forsikringsselskapet vil berge den, men vi vil ha en litt lengre kuldeperiode slik at sjøen roer seg en del, sier Storholt. Han anslår lekterens verdi til noen få hundre tusen kroner. Storholt mener det ikke er slått hull i bunnen på lekteren, og at den derfor er forholdsvis enkel å berge.Begge lekterne er såkalte dumpelektere som kan åpnes i bunnen for å slippe ut lasten.