KRISTIANSAND: I går var nærmere 15.000 mennesker innenfor portene, og det er 1300 flere enn på den forrige rekorddagen.

— Vi stilte oss i kø klokken 10, og nå har vi snart stått her en time, forteller en smule lei Roger Svendsen, som begynner å nærme seg hovedinngangen. Sammen med familien på fem har han tatt turen fra Stavanger for å tilbringe dagen i Dyreparken. Men verken han eller kona var forberedt på så lange køer.

— Vi har aldri opplevd maken, men det er ikke aktuelt å snu. Alt for barna, vet du, smiler Janne Svendsen.

Folk begynte å stille seg i kø rett over klokken ni, og foran hovedinngangen målte køen opp mot 40 meter på det lengste. Den enorme tilstrømningen skapte store trafikkproblemer på E18, og i en periode sto bilene i retning østover stille fra krysset ved Timenes. Etter der Fædelandsvennen erfarer skal køen ha vært like lang i retning vestover fra Lillesand.

— Vi er selvfølgelig strålende fornøyd med ny rekord, men vi forstår jo at folk blir litt irritert når de må stå så lenge i kø, sier markedssjef Trond Backer i Kristiansand Dyrepark.

Den tidligere besøksrekorden på 13.700 ble faktisk også notert den 20. juli i fjor.

— Flere ting spiller inn, og været er jo en av dem. Det regnet tirsdag, og dermed var det nok flere som utsatte besøket til onsdagen. I tillegg er vi midt i fellesferien, og vi vet jo at det er usedvanlig mange turister på Sørlandet om dagen, sier Backer.

Mye tilsier at det også ble satt ny omsetningsrekord i går, men Backer kan ikke bekrefte dette ennå. Den forrige omsetningsrekorden var på 3,9 millioner.

Markedssjef Backer innrømmer at slike dager er en utfordring for Dyreparken.

— Jeg har notert meg en del irriterte kommentarer.

Backer innrømmer at parken har litt å gå på når det gjelder håndteringen av en slik enorm besøksmasse.