LINDESNES : — Dette er bare utrolig gøy, sier Leon Høiland. Gårdseieren på Hilltop Farm tenner røyken, skuer ut over den stadig økende folkemengden, og gliser fornøyd.

Aldri før har festen samlet så mange som i år. Hele lørdag kveld stimte mennesker på fra nær sagt alle kanter for å være med på det som for mange er et stort høydepunkt i året. Mange tok beina fatt og spaserte fra E 39 og inn Fasselandsveien. Andre kom over heia fra Vigeland.

— Det er første gang jeg er her. Fantastisk artig, oppsummerer Johnny Finsådal (59) fra Marnardal, nå bosatt i Vågsbygd.

Han får støtte fra andre førstegangsreisende til denne festivalen.

— Det er ubeskrivelig gøy. Vi kommer garantert tilbake, sier Arthur (68) og Ingebjørg Lindefjell (60) fra Kvinesdal.

De tar seg en svingom på Leons gårdsplass sammen med et hundretalls andre. Som om det skulle være fineste parkett.

— Dette er fantastisk. Enormt mye folk og et utrolig vær. Dette kunne vi ikke vært mer heldige med, mener arrangør Tor Sverre Holmesland.

De tre medlemmene av Countryteam HHH, Høiland, Holmesland og Frank Robert Holte, gikk rundt med store glis hele lørdag kveld. Det hadde de grunn til. Countryfesten på Lian har vokst til å bli et av sommerens desiderte høydepunkt i Lindesnesregionen.

I år begynte festen allerede fredag. Da var rundt 150 samlet til oppvarmingsfest i låven til Frank Robert Holte, noen hundre meter fra Hilltop Farm.

— Dette er akkurat slik vi hadde håpet. Intimt og kjempestemning. Dessuten er det ikke plass til stort flere der inne, sier Holte.

Etter å ha brukt ukene før festivalen til å ominnrede låven til fest, var han lettet over at alt gikk etter planen.

— Nå har vi dessuten fått et veldig greit lokale som legger grunnlag for en festlig høst, sier Holte og smiler.

jan.erik.stiland@fedrelandsvennen.no