LILLESAND: Arbeiderpartiets Åshild Martinussen understreket at hun håper reguleringen av Fossbekk-området vil skje uavhengig av om PT velger å etablere seg der eller et annet sted i Lillesand:

— Fossbekk er et område som skriker etter opprustning, og jeg ville synes det var spennende om det i denne sammenhengen ble spunnet noen tanker omkring muligheten til også å legge til rette for sjørettet næringsvirksomhet på området, for eksempel charter-trafikk, sa hun.

Det omkring 70 mål store området på Fossbekk skal, dersom det går som O. T. Tønnevold ønsker, romme både PT-bygg, en god del boliger, småbåthavn med plass til opp til 100 båter, og et maritimt håndverker-/servicesenter.

Også reguleringsplanen for Nygårds jorde ble i går kveld enstemmig vedtatt å legge ut til offentlig ettersyn. De to tilleggsforslagene fra Geir Ulf Gauslaa (SV) om at det forutsettes at garasjeanleggene til PT-bygget ikke blir høyere enn én etasje over bakken, og at den planlagte gangveien mot Tingsaker er ferdigstilt innen første byggetrinn tas i bruk, ble også enstemmig vedtatt. Et forslag fra Mogens Yndesdal (Frp) om ikke å godkjenne plasseringen av omsorgsboligene i enden av jordet nærmest sentrum, falt med to mot sju stemmer. Idun aamland