KRISTIANSAND: — Atmosfæren vi ønsker her inne ligger i navnet: Hjem Cocktailbar. Tanken bak er å lage en bar med gode drinker, friske frukter og ferske råvarer, sier Morten Halvorsen. Han starter stedet sammen med Åkki Lidi, eier av frk. Larsen.

Hjem Cocktailbar ligger vegg i vegg med frk. Larsen i Markens, men skal være noe helt annet.

— Her skal vi ha en fancy cocktailbar. Vi skal lage en ny ting som ikke finnes i byen. Inspirasjonen har vi hentet fra for eksempel Bar Boca i Oslo, sier Halvorsen.

Baren, som foreløpig fremstår uinnredet, har plass til 50 mennesker. I ett av hjørnene skal det stå en knallrød, spesialdesignet sofa som kan gjøres om til en liten scene ved behov.

— Vi ønsker å ha små konserter der i uka når anledningen byr seg. Den skal brukes mest mulig, forklarer Halvorsen.

Stedet satser på å ha mellom 60 og 70 drinker på barkartet. Drinkene vil være alt fra gode, gamle klassikere til nye tropiske drinker og selvlagde drinker.

— Utseendet på drinkene er veldig viktig for oss, og vi skal kjøpe inn glass vi synes er tøffe. Vi har lyst til at dette skal bli et sted hvor folk går fordi de har hørt at det er gode drinker her, sier Morten Halvorsen.

Han har jobbet på Bakgården bar i mange år, og hos frk. Larsen det siste året. Åkki og han har tenkt på å starte et sted som Hjem Cocktailbar i mange år allerede.

Hjem Cocktailbar åpner fredag 17. juni.

HEIDI DITLEFSEN