Tollvesenet sender i disse dager ut vedtak om avskilting til de som ikke har betalt årsavgiften for kjøretøyet sitt. For eiere av 5841 kjøretøy på Agder begynner det å haste hvis de ikke vil miste skiltet.

– Vi begynner å klippe skiltene i siste halvdel av juli. Folk har fortsatt en sjanse til å betale, sier Per Vikøren, sjef ved av deling for grensekontroll ved Tollvesenet i Kristiansand.

Hvor mange og hvor store kontroller Tollvesenet planlegger, kan han ennå ikke svare på. Men ubetalte kjøretøy finnes i samtlige kommuner på Sørlandet. Se tallene fra din kommune her.

– Vi får se hvordan det ligger an med tallene i kommunene om tre uker. Vi kommer nok til å oppsøke flere steder, sier Vikøren.

For eierne kan et møte med tollerne bli dyrt. Blir skiltet klippet av, er tillegget for å få det på igjen 1200 kroner. Da vil den totale avgiften for årest røde oblater komme opp i 4265 kroner.

– Hva med dem som har mottatt oblatene, men ikke klistret dem på?

– Vi sjekker først om de har betalt. Men hvis folk har oblatene liggendes hjemme må de få dem på, sier Vikøren.

På landsbasis er sørlendingene av de mest pliktoppfyllende. 122 938 kjøretøy risikerer å bli avskiltet totalt i Norge. Aust— Agder er det nest beste fylket med 2621 ubetalte. Vest-Agder er fjerde best med 3220. – Sørlandet ligger under landsgjennomsnittet. Vi er fornøyd med at så mange bileiere har gjort opp for seg, sier Vikøren.

Alle kjøretøyene som var registrert 1. januar i år, er avgiftspliktige. Bare kjøretøy som ble vraket før 15. mars gis fritak. I september vil kravene som ikke er betalt bli tvangsinnfordret av Statens Innkrevingssentral.