For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: Det viser partibarometeret Norsk Respons har utarbeidet for Fædrelandsvennen. Målingen gir KrF 16 prosent oppslutning i Vest-Agder. Det er en tilbakegang på over 10 prosentpoeng sammenlignet med valget for fire år siden, da partiet fikk 26,2 prosent av stemmene. Hadde dette vært valgresultatet, ville KrF ha mistet ett av sine to mandater i Vest-Agder.

Også i Aust-Agder faller KrF som en stein. Ved valget i 2001 stoppet partiet på 20,5 prosent. Nå er partiet nede på 13 prosent, og Åse Gunhild Woie Duesund hadde vært ute av Stortinget om dette var valgresultatet.

Høyre får ikke den samme harde medfarten som regjeringskollega KrF på meningsmålingen vi presenterer i dag. Høyre holder langt på vei stillingen i Vest-Agder med 21 prosent, mot 23,2 prosent ved valget for fire år siden. Likevel taper partiet ett av sine to mandater.

I Aust-Agder må Høyre tåle en tilbakegang på nesten fem prosentpoeng, fra 20,9 prosent i 2001 til 16 nå. Partiet har i junimålingen sistemandatet i Aust-Agder, og KrF er nærmest til å ta dette.

For både Frp og SV er utsiktene lyse i begge fylkene. I Vest-Agder er Frp nesten like stort som KrF, og sikrer seg ett mandat på Stortinget. Partiet går fram med vel fire prosentpoeng sammenlignet med forrige stortingsvalg, og er nå oppe på 15 prosent. I Aust-Agder er fremgangen formidabel med et byks fra 16,6 til 24 prosent.

SV går opp fra 10,4 til 14 prosent i Vest-Agder, og er inne på Stortinget. Partiet innehar sistemandatet, og Arbeiderpartiet er nærmest til å ta dette. I Aust-Agder får partiet 11 prosent oppslutning, det samme som for fire år siden, og det holdet ikke til stortingsplass.

Arbeiderpartiet ligger an til å bli det største partiet i begge fylker. I Vest-Agder øker partiet oppslutningen fra 16,7 prosent i 2001 til 23 prosent nå. I Aust-Agder er oppgangen fra 19,8 til 27 prosent. Partiet får ett mandat i hvert fylke.

Ellers fortsetter motgangen for Senterpartiet og Venstre. Sp får to prosent oppslutning i Vest-Agder og fire prosent i Aust-Agder. Venstre får tre prosent i begge fylker.

Etter den nye valgordningen får Vest-Agder fem distriktsmandater og ett utjevningsmandat, mens Aust-Agder får tre distriktsmandater og ett utjevningsmandat. Den lokale målingen vi presenterer kan kun beregne distriktsmandatene. Utjevningsmandatene baseres på valgresultatet nasjonalt.