FLEKKEFJORD: – Jeg har ikke noe ønske om å delta i en offentlig skittkasting, men føler behov for å forsvare meg. Det gjør vondt å bli beskyldt for å være en tyv. Verken svinn eller påståtte tyverier var heller tema da vi lørdag hadde et møte med Reidar Høines og fikk muntlig beskjed om at vi måtte slutte i jobbene våre på grunn av liten omsetning, sier kvinnen som har vært ansatt i forretningen de to siste årene.

Da Fædrelandsvennen møtte Reidar Høines i forretningen i går, gjentok han det han tidligere har sagt at det har vært urovekkende stort svinn, også utenom to større tyverier, og at dette var årsaken til at ga de to ansatte sparken.

– Jeg kan ikke forstå at han våget å reise til India i 14 dager og overlate alt ansvaret for forretningen til ansatte han ikke stoler på. Slik saken er blitt fremstilt føler jeg meg som en idiot. Det har for eksempel ikke kommet fram at jeg var ute til lunsj og Reidar Høines var alene i forretningen, da det i fjor høst skal ha blitt stjålet varer for 700.000 kroner fra disken, sier den tidligere ekspeditøren.

Da Reidar Høines lørdag hadde møte med den faste ekspeditøren og en 18-årig lørdags— og ferievikar hjelp og ga dem sparken, lå det allerede en oppsigelse og ventet fra den eldste. Hun hadde fått jobb et annet sted, men hadde ikke fått levert oppsigelsen på grunn av at sjefen først kom hjem fra India på fredag.

– Det er ikke gøy å bli beskyldt for tyveri av en tidligere arbeidsgiver. Jeg stiller meg bak uttalelsen fra min tidligere kollega, og viser ellers til at politiet har bedt oss ikke å uttale oss, sier den 18-årige skoleeleven til Fædrelandsvennen.

Årsaken til at politiet har gitt de to munnkurv er at de og flere andre tidligere ansatte er kalt inn til avhør for å avgi vitneforklaringer i forbindelse med etterforskningen mot Reidar Høines.

Ifølge Kristen Ribe ved økonomiavsnittet i Agder politidistrikt har politiet hatt mistanke til Reidar Høines i lengre tid, og begjæringen til retten om ransakelsesordre ble sendt før de ansatte ble sagt opp.