KRISTIANSAND: Den 40 år gamle mannen kom kjørende i land fra ferjen «Fjord Cat» da Tollvesenet fattet mistanke torsdag ettermiddag. Etter en samtale med ham på kaien, ble det bestemt å ta en utvidet kontroll av både mannen og den polskregistrerte bilen.

— Først kroppsvisiterte vi mannen, og fant 200 gram hasj i bukselinningen foran på kroppen. Deretter undersøkte vi bilen, forteller Helge Breilid, kontorsjef ved Kristiansand tollvesen, til fvn.no.

Fant fem «pølser»

Ecstasytablettene ble funnet i en literskanne med olje, som lå ved siden av batteriet i bilens motorrom. Ved hjelp av røntgenfotografi fant tollerne fort ut at kannen inneholdt mye mer enn bare olje.

— Vi tømte ut oljen, og satt igjen med fem «pølser». Tablettene var pakket inn i kondomer og plast, sier Breilid.

Totalt fant tollerne 2500 ecstasytabletter i kannen. I tillegg ble ett gram amfetamin og ett gram marihuana funnet i bilen.

I KANNE: Tollvesenet tømte ut oljen, og fant fem «pølser» med tabletter. (Foto: Tollvesenet) — Narkobikkjen vår var veldig interessert i dashbordet, men vi fant ikke noe der. Trolig har mannen hatt hasjen liggende i dashbordet under overfarten, sier kontorsjefen, som er godt fornøyd med det omfattende ecstasybeslaget.

— Det er et stort beslag. Vi må nok tre-fire år tilbake før vi finner noe lignende. Det er ikke så ofte vi kommer ut for ecstasy, sier han.

Trolig til Stavanger

I en av dørene på bilen fant tollerne også et gassvåpen, trolig fylt med pepperspray.

— Han var veldig vanskelig å forstå, og kunne lite eller ingenting engelsk. Vi fikk ikke noe særlig ut av ham. Derfor mente tolleren som snakket med ham at vi måtte finne ut noe mer om denne personen, forteller Breilid.

Polakken ble pågrepet for forholdet torsdag, og sitter nå varetektsfengslet i Kristiansand.

Under avhøret hos Tollvesenet, oppga 40-åringen at han skulle i retning Stavanger og muligens jobbe der. Derfor tror Tollvesenet at ecstasytablettene var ment for Stavanger-området, men de holder alle muligheter åpne.

— At han sa at han skulle til Stavanger er de eneste indikasjonene vi har. De kan selvfølgelig også være noe han fant på, sier kontorsjefen.

STORT BESLAG: Ecstasybeslaget er det største i Kristiansand på flere år. (Foto: Tollvesenet)