KRISTIANSAND: — Det har vært en meget hektisk natt på Agder, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Toralf Jørgensen, til fvn.no.

Kolliderte med ferja

Innbrudd hos Mobildata

I tidsrommet mellom klokken 24.00 til 08.00 har politiet måtte rykke ut rundt 40 ganger. Dette tilsvarer en ny uttrykning hvert tolvte minutt.

— Det tror jeg nok du har grunnlag til å fastslå, for utover det jeg har opplyst til deg har vi hatt en rekke episoder med for høy musikk og lignende. Så at vi har hatt førti oppdrag i dette tidsrommet kan nok stemme, forteller Jørgensen.

Selv om politiet har hatt mye å gjøre, har de alvorlige hendelsen uteblitt.

Jørgensen kan også opplyse om at han for det meste er fornøyd med russens oppførsel.

— Natt til 1. mai er jo gjerne russens natt, men jeg synes de har oppført seg fint. Noen ting har det selvfølgelig vært, men alt i alt har de oppført seg bra, forteller han.

KRISTIANSAND: Urinerte på minibank

23.50: Politiet kommer over en 21 år gammel mann fra Oslo som urinerer på en minibank i Markensgate. Han kan vente seg en bot.

KRISTIANSAND: Knust vindu

Politiet får melding om at en svært beruset mann skriker og hoier i sentrum. Mannen mistenkes også for å ha knust et vindu på Galleriet. Mannen er borte når politiet ankommer stedet, men de har en god beskrivelse å gå etter dersom eier av galleriet velger å anmelde skadeverket.

**SØGNE: Promillekjøring

00.30:** En politipatrulje kommer over en uregistrert bil på E 39 ved Søgne. To personer blir pågrepet, og det er mistanke om at fører er alkoholpåvirket. Blodprøver viser at sjåfør ligger over promillegrensen, og han vil bli anmeldt. Sjåføren er en 25 år gammel mann fra Søgne.

**KRISTIANSAND: Skadeverk på bil

00.24:** Politiet får melding om at en person har gjort skadeverk på en bil på Gartnerløkka. Videre forteller kvinnen, som melder dette inn til politiet, at han også skal ha forsøkt å stjel bilen fra henne. Hun gir politiet et godt signalement av mannen. Ikke lenge etterpå kommer politiet over en person som passer til beskrivelsene på Leopold. 22-åringen, som er fra Kristiansand, blir satt i arresten og vil bli avhørt etter hvert.

**MANDAL: Stjålet bil

00.35:** En politipatrulje i Mandal kommer over en uregistrert bil i Vassmyrveien i Mandal. Det viser seg at bilen er meldt stjålet fra Sør-Import,

**KRISTIANSAND: Drapstrusler

00.50:** Dørvaktene ved Ernst Hotell ber politiet om hjelp til å fjerne en beruset og aggressiv mann. Politipatruljen reiser ned og henter vedkommende. Han skal ha ytret drapstrusler mot den ene dørvakten, og oppgir i tillegg falsk personalia til politiet. Mannen, som er 18 år og fra Høvåg, sitter fremdeles i arresten og vil bli avhørt etter hvert.

**RISØR: Beruset mann

01.17:** Politiet kommer over en meget beruset mann på utsiden av den katolske kirken i Risør. 43-åringen blir tatt vare på av politiet.

**KRISTIANSAND: Bråk

01.40:** Politiet får melding om slåsskamp i Skippergata. Slåsskampen er over når politiet ankommer stedet.

**KRISTIANSAND: I besittelse av hasj

01.40:** Politiet kommer over en 22 år gammel mann som er i besittelse av to gram hasj. Mannen vil bli anmeldt.

**KRISTIANSAND: Brukte bilen som leketøy

02.37:** En 22 år gammel mann bruker bilen sin til å sladde og burne ved Shell på Gartnerløkka. Han mister førerkortet sitt.

**VENNESLA: Promillekjøring

03.05:** En 20 år gammel mann fra Vennesla blir stoppet med promille i Venneslaveien.

**MANDAL: Slått ned med knokejern

03.15:** Politiet får melding om at en 17 år gammel gutt er blitt slått ned med et knokejern og fraktet til legevakten med kuttskader i hodet. En annen 17 år gammel gutt blir pågrepet for ugjerningen, og han tilstår å ha slått. Han vil bli avhørt i nærmeste fremtid.

**KRISTIANSAND: Krangling på Seven Eleven

04.25:** Politiet får melding om at det er krangling og tumulter på Seven Eleven i Markens. Når politiet kommer til stedet har ting roet seg ned.

**KRISTIANSAND: Hevder å ha blitt slått

04.25:** Politiet blir kontaktet av en person som hevder å ha blitt slått i hodet av betjeningen på Seven Eleven i Markens. Politiet vil ikke gjøre noe mer med saken før det kommer inn en eventuell anmeldelse.

FLEKKEFJORD: Fyll og fest

En politipatrulje blir sendt til en fest i Logaveien. Når politiet kommer til stedet er det en person som nekter å snakke med politiet. Han vil bli anmeldt for å ha nektet og oppgi personalia.

**VENNESLA: Fyllekjørte på moped

03.05:** En politipatrulje i Vennesla kommer over to stykker på en moped. Føreren av mopeden blir anmeldt for promillekjøring, mens passasjeren bakpå, eier av mopeden, blir anmeldt for å ha lånt ut mopeden til noen som var beruset.

**KRISTIANSAND: Bil halvveis under vann

07.45:** Politiet får melding om at en bil står halvveis under vann i Torridalsveien. Politiet kontakter eier av bilen slik at han kan dra ut å redde den.

**KRISTIANSAND: 50 narkotiske tabletter

08.25:** Tollvesenet pågriper en polsk borger i besittelse av 50 narkotiske tabletter. Mannen, som er 26 år, blir arrestert..

HEGELAND: Stjal 100 liter bensin

Det har i løpet av natten vært innbrudd i en låve ved Kilefjorden. Tyver har stjålet fire 25-liters kanner med bensin.

**MANDAL: Paraboltyveri

08.50:** Politiet får melding om at det i løpet av natten er blitt stjålet en parabol fra en Bobil på Sjøsanden camping.

**ARENDAL: Kollisjon

23.40:** Politiet får melding om at to russebiler har kollidert ute ved Stølsvika. Politiet har mistanke om at sjåføren av den ene bilen har vært påvirket av alkohol. Sjåføren er en 18 år gammel mann fra Arendal. Ingen kom til skade i kollisjonen.

**GRIMSTAD: Slo ned dørvakt

23.50:** En dørvakt på Luftslottet i Grimstad ringer politiet og forteller at hans kollega er blitt slått ned av en gjest. Gjerningsmannen er forsvunnet fra stedet når politiet ankommer, men politiet blir opplyst om navnet på mannen. Gjerningsmannen er 21 år og fra Fevik. Saken vil bli anmeldt.

LILLESAND: Bil ut av veien

Politiet får melding om at en bil har kjørt ut av veien ved Knekken i Lillesand. Politiet mistenker promillekjøring og den 31 år gamle mannen fra Kristiansand blir tatt med til legevakten for blodprøve.

**RISØR: Ikke gyldig førerkort

00.40:** Politiet stopper en bil i sentrum av Risør. Fører, en 28 år gammel mann fra Risør, blir anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort.

**ARENDAL: Prøvde å stjele drikkevarer

02.20:** Politiet får melding om at en mann har grepet to yngre gutter på fersken mens de prøvde å bryte seg inn på Arendal Maritime Hotell. De to guttene har banet seg vei inn på lageret til Hotellet på jakt etter noe å drikke på. De stikker av før politiet kommer til stedet, men blir pågrepet like etterpå. De to er henholdsvis 16 og 17 år gamle. Saken vil bli etterforsket.

**ARENDAL: Innbrudd i bil

03.15:** Politiet får melding om at det har vært innbrudd i en bil som står parkert ved Amfi Arena senteret. Sidevinduet på bilen er knust, og det mangler en cd-spiller. Saken vil bli anmeldt.

**ARENDAL: Fremmed mann på døra

04.15:** Politiet får melding fra en bekymret huseier. En fremmed mann står og banker på døra hans, og han er redd for at han banker så hardt at vinduet vil knuse. Når politiet ankommer til stedet har mannen banket så hardt at vinduet har knust. Mannen er svært beruset, og politiet tar han med seg.