KRISTIANSAND: — Tekstmeldingene har utvilsomt vært en belastning for de fornærmede, som har oppfattet dem plagsomme og til dels skremmende, skriver konstituert tingrettsdommer Monica Haugedal i dommen fra Kristiansand tingrett.

I en årrekke

Åsdølen stod tiltalt for å ha sendt minst 60 sjikanerende tekstmeldinger til diverse sambygdinger i Åseral bare i 2010. Flere av ofrene forklarte seg i retten.

De hevdet at mannen har drevet med sms-terror i en årrekke, men at mange ikke har turt å anmelde avsenderen.

I dommen legger retten vekt på at mannen ikke ga opp sms-terroriseringen til tross for flere anmeldelser og at han skulle møte i retten for trakasseringen.

Mange meldinger

Aktor i saken måtte legge fram en tilleggstiltale under hovedforhandlingen fordi tiltalte hadde sendt tekstmeldinger helt opp til saken startet.

— Meldingene er helt forferdelige. Spesielt siden de går på deg som menneske. At de i tillegg rammer uskyldige barn er fullstendig uakseptabelt, sa en far i retten.

Han opplevde at tiltalte nærmest bombarderte familien med sms etter en uenighet mellom de to. Tiltalte hevdet på sin side at han var uskyldig, men at folk lot seg styre av misunnelse fordi han sitter på store verdier.

Dumpet sauer

Mannen ble også dømt for ulovlig å ha dumpet seks døde sauer langs riksveien forbi Ørevatn i Åseral. I retten omtalte mannen handlingen som helt udramatisk.

Han hevdet alle som drev med dyr i Åseral hadde sitt eget dumpingsted, og at alle visste om det, men ingen spurte.

Bonden mente den største feilen som var begått, var at vedkommende som dumpet dyrene for ham, hadde glemt å klippe av øremerket på et dyr. På den måten kunne dumpingen spores tilbake til tiltalte.

Straffeskjerpende

I dommen mener dommer Haugedal mannens forklaring er straffeskjerpende.

— Tiltalte har overfor retten forklart at det er vanlig for ham og i Åseral generelt å kaste selvdøde dyr i naturen, og at han har en egen dumpingplass.

Både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier en følbar reaksjon, skriver Haugedal.