— Et kjempebra tiltak. Her kan folk treffes fra forskjellige land og kulturer. Men jeg skulle gjerne sett flere norske her, sier Elin Nasralla, opprinnelig norsk som har giftet seg «egyptisk».

Hun ble lokket med av venninnen sin, Mitra Fjermedal, opprinnelig iraner som har giftet seg «norsk».

Den månedlige fellesmiddagen er integrering i praksis, men nordmenn er ikke enkle å lokke ut av sofaen når det stunder mot helg. Fredag var om lag 70 små og store, stort sett fremmedkulturelle, samlet til velsmakende thaimat.

— Neste gang håper jeg vi blir mange flere. Norge er et land hvor vi bor i hus og leiligheter, uten å kjenne naboen så godt. Jeg utfordrer dere til å invitere med naboen neste gang, for da blir Norge et varmere land, appellerte Sigrun Saltbones Lauvland, regionleder for Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA), til forsamlingen

Her kan alle droppe innom uten påmelding, både norske enslige og familier, innvandrere og flyktninger. Man stifter nye bekjentskaper og får praktisert språket.

— Vi dytter inn masse folk på et lite sted, så det blir litt varmt og kaotisk. Slike fellesmiddager gjør livet litt større, og man blir litt annerledes selv, mener regionlederen.

KIA er den største landsdekkende organisasjonen som jobber med og for innvandrere og asylsøkere, og støttes økonomisk av departement, kirker og kristne organisasjoner.

I tillegg til fellesmiddagen i Kjelleren i Dronningens gate, har KIA et multikulturelt gospelkor med ukentlige øvelser. Blant øvrige tilbud er leksehjelp, norsktreningscafé og KIA United fotballklubb.